topBanner
Græsk inspireret hakkebøf

Græsk inspireret hakkebøf

med salatost og taboulehsalat

Hvornår fik du sidst familien til at smile omkring spisebordet? Med denne opskrift kan du være sikker på at sprede glæde - disse saftige koftaer lavet med salatost har en lækker smag, og taboulehen er fyldt med både smag og farve fra grøntsager og urter. En ret, der er hurtig at lave og er lige så tiltalende at se på, som den er god at spise. Fuld score med andre ord!

Tags:Børnevenlig
Allergener:mælkselleriglutenæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

250 g

Hakket oksekød

85 g

Bulgur

(Indeholdergluten)

½ stk

Rødløg

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

100 g

Græsk salatost

(Indeholdermælk)

2 stk

Tomat

1 stk

Agurk

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Lime, økologisk

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg* (trin 2)

(Indeholderæg)

1 spsk

Olivenolie* (trin 5)

4 dl

Vand* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3150 kJ
Kalorier (kcal)753 kcal
Fedt39 g
Mættet fedt17 g
Kulhydrat51 g
Sukker8 g
Protein46 g
Salt4 g
arrow down iconarrow down icon
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

2

Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Bland hakket oksekød, rødløg [1 spsk | 2 spsk], panko, Middelhavsdrøm, æg* [1 stk | 2 stk] og halvdelen af salatost med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 5-6 min på hver side. VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Skær lime i både. Hak persille fint. Bland yoghurt, et nip persille og et skvæt limesaft med et nip salt* og peber* i en lille skål.

5

Hak agurk og tomat fint. Bland færdigkogt bulgur, agurk, tomat og resterende rødløg i en skål. Vend persille, et skvæt limesaft og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk ] i skålen, og krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret taboulehsalat og hakkebøffer på tallerkener. Top med resterende salatost. Dryp med persilledressing. Server med resterende limebåde.