Med denne græskinspirerede opskrift kan du være sikker på at sprede glæde rundt om bordet - disse saftige hakkebøffer rørt med rødløg og salatost har nemlig en fantastisk smag, og vores farverige tabouleh er fyldt med både smag og farve fra grøntsager og urter. En ret, der er hurtig at lave og er lige så tiltalende at se på, som den er god at spise. Fuld score med andre ord!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Citron
1 stk
Tomat
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
225 g
Hakket oksekød
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder: Selleri)
100 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Rødløg
1 stk
Bredbladet persille
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
1 stk
Æg til bøffer
¼ tsk
Salt til bøffer
¼ tsk
Salt til dressing
1 spsk
Olie til bulgur
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, grøntsagsbouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.
Hak rødløg fint.
Bland hakket oksekød, halvdelen af rødløg, rasp, Middelhavsdrøm, æg og halvdelen af græsk ost med salt og et nip peber i en skål.
Form fars til hakkebøffer (1 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side.
VIGTIGT: Hakkebøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skær citron i både.
Hak persille fint.
Bland yoghurt, et nip persille, salt, et skvæt citronsaft og et nip peber i en lille skål.
Hak agurk og tomat fint.
Bland færdigkogt bulgur, agurk, tomat og resterende rødløg i en skål.
Vend resterende persille, et skvæt citronsaft og olivenolie i skålen, og krydr med et nip salt og peber.
Anret taboulehsalat og hakkebøffer på tallerkener.
Top med resterende græsk ost.
Dryp med persilledressing.
Server med resterende limebåde.