topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk grillostsalat

Græsk grillostsalat

med ovnstegte kartofler og hvidløgsyoghurt

Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en lækker grillostsalat. Vi blander en salat bestående af oreganobagte kartofler med citron, rødløg, peberfrugt, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper vores salat med sprødstegt grillost, hvidløgsyoghurt og frisk persille.

Tags:
Hvedefri
Max 50g kulhydrater
Klimavenlig
Vegetarisk
Klimavenlig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Salat

1 stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløg

1 stk

Grillost

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk Kan indeholde Mælk)

½ g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2884 kJ
Kalorier (kcal)689 kcal
Fedt38.5 g
Mættet fedt25.2 g
Kulhydrat71.1 g
Sukker18.9 g
Protein33.2 g
Salt4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler (uskrællet) på langs, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P]. Krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil gyldne.

Placer et hvidløgsfed (uskrællet) på bagepladen, når der er 10 min tilbage. 

Lav citron-hvidløgsdressing
2

Imens, halver citron.

Pres eller hak resterende hvidløg fint.

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt i en lille skål. 

Vend rødløg i skålen.

Bland salat
3

Skær peberfrugt i tynde strimler.

Halver cherrytomater.

Hak salat groft.

Hak persille fint.

Bland grøntsager og persille i en stor skål, og krydr med salt og peber.

Steg grillost
4

Skær grillost i tynde skiver (3 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage.

Steg grillost i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.

Bland kartoffelsalat
5

Hæld citron-hvidløgsdressing over kartofler på bagepladen, og vend sammen.

Vend kartofler (lad køle af en smule) i skålen med salat.

Pres hvidløg ud af skrællen, mos med en gaffel i en lille skål, og bland med yoghurt, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Server
6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener.

Top med grillost og hvidløgsyoghurt.