topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Græsk grillostsalat

Græsk grillostsalat

med ovnstegte kartofler og hvidløgsyoghurt

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en lækker grillostsalat. Vi blander en salat bestående af oreganobagte kartofler med citron, rødløg, peberfrugt, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper vores salat med sprødstegt grillost, hvidløgsyoghurt og frisk persille.

Tags:
Vegetarisk
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Salat

1 stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløg

1 stk

Grillost

(Indeholder Mælk)

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

½ g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)706 kcal
Energi (kJ)2952 kJ
Fedt37.44 g
Mættet fedt25.3 g
Kulhydrat50.44 g
Sukker18.2 g
Protein35.17 g
Salt3.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Halver kartofler (uskrællet) på langs, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne.

Placer et hvidløgsfed (uskrællet) på bagepladen, når der er 10 min tilbage.

Lav citron-hvidløgsdressing
2

Skær citron i både.

Pres eller hak resterende hvidløg fint.

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Bland vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1 spsk | 2 spsk], hvidløg, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], sukker [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt i en lille skål. 

Vend rødløg i skålen.

Bland salat
3

Skær peberfrugt i tynde strimler.

Halver cherrytomater.

Hak hjertesalat groft.

Hak persille fint.

Bland grøntsager og persille (gem lidt til anretning) i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.

Steg grillost
4

Skær grillost i tynde skiver (3 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage.

Steg grillost i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden.

Bland kartoffelsalat
5

Hæld citron-hvidløgsdressing over kartofler på bagepladen, og vend sammen.

Vend kartofler i skålen med salat.

Pres hvidløg ud af skrællen, mos med en gaffel, og bland med yoghurt i en lille skål. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

Server
6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener.

Top med grillost og hvidløgsyoghurt.

Drys med resterende persille.