HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGræsk Grillostsalat
topBanner
Græsk grillostsalat

Græsk grillostsalat

med ovnstegte kartofler og hvidløgsyoghurt

I aften går den kulinariske rejse til Grækenland, og vi frister med en lækker grillostsalat. Vi blander en salat bestående af oreganobagte kartofler med citron, rødløg, peberfrugt, cherrytomater og hjertesalat. Vi topper vores salat med sprødstegt grillost, hvidløgsyoghurt og frisk persille.

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Små kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rød peberfrugt

1 stk

Hjertesalat

1 stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

125 g

Cherrytomater

½ stk

Rødløg

1 stk

Grillost

(Indeholdermælk)

75 g

Yoghurt

(Indeholdermælk)

½ g

Oregano, tørret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Sukker (trin 2)

½ spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)665 kcal
Energi (kJ)2782 kJ
Fedt33.69 g
Mættet fedt24.7 g
Kulhydrat48.56 g
Sukker16.4 g
Protein35.17 g
Salt3.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Halver kartofler (uskrællet) på langs, og fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne. Placer et hvidløgsfed (uskrællet) på bagepladen, når der er 10 min tilbage.

2

Skær citron i både. Pres eller hak resterende hvidløg fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland vand [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], hvidløg, citronsaft [1 spsk I 2 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt i en lille skål. Vend rødløg i skålen.

3

Skær peberfrugt i tynde strimler. Halver cherrytomater. Hak hjertesalat groft. Hak persille fint. Bland grøntsager og persille (gem lidt til anretning) i en stor skål, og krydr med et nip salt og peber.

4

Skær grillost i tynde skiver (3 pr. person). Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 5 min tilbage. Steg grillost i 1-2 min på hver side, eller indtil gylden.

5

Hæld citron-hvidløgsdressing over kartofler på bagepladen, og vend sammen. Vend kartofler i skålen med salat. Pres hvidløg ud af skrællen, mos med en gaffel, og bland med yoghurt i en lille skål. Krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber.

6

Anret kartoffelsalat i dybe tallerkener. Top med grillost og hvidløgsyoghurt. Drys med resterende persille.