Nogle gange er det tilbehøret, der er mest spændende! Den ovnbagte laks får ekstra smag af en velsmagende glace, og mens laksen er i ovnen blander vi en vidunderlig rissalat med gulerødder, forårsløg og peberfrugt. Så er maden færdig!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
1 stk
Peberfrugt
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
40 g
Sød chilisauce
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Vilde basmatiris
250 g
Laksefilet
(Indeholder Fisk)
25 g
Honning
3 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 spsk
Ketchup (step 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.
Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min.
Bland ketchup [1 spsk | 2 spsk], sojasauce, honning, sød chilisauce og sesamfrø i en lille skål.
Smør et ildfast fad med en smule olivenolie.
Fjern skind fra laks, og placer i det ildfaste fad.
Hæld glace over (sørg for at laksen er helt dækket).
Bag i ovnen i 8-10 min.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Snit forårsløg fint (adskil den grønne del fra den hvide).
Skræl gulerod, og riv groft.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Vend gulerod, peberfrugt og det hvide forårsløg i gryden med færdigkogt ris.
Smag til med salt og peber.
TIP: Tilsæt en smule olivenolie til risen.
Anret ris og laks i dybe tallerkener.
Øs overskydende glace over.
Top med det grønne forårsløg.