topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Glaseret laks

Glaseret laks

med vilde basmatiris og sød chilisauce

Nogle gange er det tilbehøret, der er mest spændende! Den ovnbagte laks får ekstra smag af en velsmagende glace, og mens laksen er i ovnen blander vi en vidunderlig rissalat med gulerødder, forårsløg og peberfrugt. Så er maden færdig!

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Mælkefri
Allergener:
Selleri
Sesam
Hvede
Soja
Gluten
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

1 stk

Peberfrugt

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

40 g

Sød chilisauce

10 g

Sesamfrø

(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Vilde basmatiris

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

25 g

Honning

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Ketchup (step 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)733 kcal
Energi (kJ)3068 kJ
Fedt23.6 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat93.4 g
Sukker31.4 g
Protein35.1 g
Salt5 g

Redskaber

Rivejern
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C (varmluft). 

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min.

Bland glace
2

Bland ketchup [1 spsk | 2 spsk], sojasauce, honning, sød chilisauce og sesamfrø i en lille skål.

Bag laks
3

Smør et ildfast fad med en smule olivenolie. 

Fjern skind fra laks, og placer i det ildfaste fad.

Hæld glace over (sørg for at laksen er helt dækket). 

Bag i ovnen i 8-10 min.

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Forbered grøntsager
4

Snit forårsløg fint (adskil den grønne del fra den hvide). 

Skræl gulerod, og riv groft.

Skær peberfrugt i 1 cm tern.

Bland grøntsagsris
5

Vend gulerod, peberfrugt og det hvide forårsløg i gryden med færdigkogt ris.

Smag til med salt og peber.

TIP: Tilsæt en smule olivenolie til risen.

Server
6

Anret ris og laks i dybe tallerkener. 

Øs overskydende glace over. 

Top med det grønne forårsløg.