HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGlaseret Laks
topBanner
Glaseret laks

Glaseret laks

med farverig grøntsagsris og frisk koriander

Nogle gange er det tilbehøret, der er mest spændende! Den ovnbagte laks får ekstra smag af en velsmagende glace, og mens laksen er i ovnen blander vi en vidunderlig rissalat med gulerødder, forårsløg, peberfrugt og lime. Vi pynter den glacerede laks og den lækre rissalat med koriander og persille for ekstra smag og farve!

Tags:HurtigUnder 650 kcal
Allergener:selleriglutensojafisksesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Ketchup

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

1 stk

Rød peberfrugt

1 pose

Koriander

1 stk

Lime, økologisk

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

150 g

Basmatiris, vilde

250 g

Laksefilet

(Indeholderfisk)

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

(Indeholdersesam)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 1)

¼ tsk

Salt* (trin 1)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3180.5933 kJ
Kalorier (kcal)760.1801 kcal
Fedt24.0288 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat99.0965 g
Sukker34 g
Protein36.339 g
Salt4.1 g
arrow down iconarrow down icon
Ildfast fad
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl], grøntsagsbouillon og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog. Tilsæt ris, og kog under låg på lav varme i 15 min.

2

Bland ketchup, sojasauce, honning, sød chilisauce og sesamfrø til en glace i en lille skål.

3

Smør et ildfast fad med en smule olivenolie*. Fjern skind fra laks, og placer i det ildfaste fad. Hæld glace over (sørg for at laksen er helt dækket). Bag i ovnen i 8-10 min. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

4

Snit forårsløg fint. Skræl gulerod, og riv groft. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Hak koriander fint. Skær lime i både.

5

Bland gulerod, forårsløg, peberfrugt, koriander (gem lidt til anretning) og ris i en skål. Tilsæt et skvæt limesaft og eventuelt en smule olivenolie*, og rør godt rundt. 

6

Anret ris og laks i dybe tallerkener. Øs overskydende glace over. Top med resterende koriander. Server med limebåde.