topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Glaseret laks

Glaseret laks

med farverig grøntsagsris og frisk koriander

Nogle gange er det tilbehøret, der er mest spændende! Den ovnbagte laks får ekstra smag af en velsmagende glace, og mens laksen er i ovnen blander vi en vidunderlig rissalat med gulerødder, forårsløg, peberfrugt og lime. Vi pynter den glacerede laks og den lækre rissalat med koriander og persille for ekstra smag og farve!

Tags:
Under 650 kcal
Hurtig
Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ketchup

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

1 stk

Peberfrugt

1 pose

Koriander

1 stk

Lime, økologisk

4 g

Grøntsagsbouillon

40 g

Sød chilisauce

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

150 g

Vilde basmatiris

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

25 g

Honning

10 g

Sesamfrø

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)760 kcal
Energi (kJ)3181 kJ
Fedt24.03 g
Mættet fedt4.4 g
Kulhydrat99.1 g
Sukker34 g
Protein36.34 g
Salt4.1 g

Redskaber

Rivejern
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [3 dl | 6 dl], grøntsagsbouillon og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog. Tilsæt ris, og kog under låg på lav varme i 15 min.

Bland glace
2

Bland ketchup, sojasauce, honning, sød chilisauce og sesamfrø til en glace i en lille skål.

Bag laks
3

Smør et ildfast fad med en smule olivenolie*. Fjern skind fra laks, og placer i det ildfaste fad. Hæld glace over (sørg for at laksen er helt dækket). Bag i ovnen i 8-10 min. TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Forbered grøntsager
4

Snit forårsløg fint. Skræl gulerod, og riv groft. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Hak koriander fint. Skær lime i både.

Bland grøntsagsris
5

Bland gulerod, forårsløg, peberfrugt, koriander (gem lidt til anretning) og ris i en skål. Tilsæt et skvæt limesaft og eventuelt en smule olivenolie*, og rør godt rundt. 

Server
6

Anret ris og laks i dybe tallerkener. Øs overskydende glace over. Top med resterende koriander. Server med limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image