
Har du aldrig hørt om Florentine? Det er en fransk hvid sauce med spinat. I vores version indeholder den også hvidløg, skalotteløg, fløde, tomat og Grana Padano. I aften serverer vi vores florentinesauce med lækker sprødstegt sej, bagt rosenkål og ovnstegte kartofler med citrusfrugt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Løg
1 stk
Tomat
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
400 g
Små kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Rosenkål
20 g
Grana Padano, flager
(Indeholder: Mælk, Æg)
60 g
Spinat
2 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
½ tsk
Salt til kartofler
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i kvarte.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, skær ender af rosenkål, og del i to.
Halver citrusfrugt.
Hak tomat, skalotteløg og hvidløg fint.
Skyl spinat.
Kom hvedemel i en dyb tallerken.
Dub fisk tør med køkkenrulle, krydr med salt, og vend i hvedemel. Overfør tilen tallerken.

Fordel rosenkål på samme bageplade, når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil mør.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middel varme.
Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt tomat, spinat, bouillon, madlavningsfløde, Grana Padano salt og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen og saucen er let tyknet.

Vend rosenkål og kartofler med et skvæt citrusfrugtsaft.
Anret kartofler, rosenkål og fisk på tallerkener.
Top med florentinesauce.