Skip to main content
Fransk sej 'Florentine'

Fransk sej 'Florentine'

med ovnstegte kartofler og Grana Padano

Har du aldrig hørt om Florentine? Det er en fransk hvid sauce med spinat. I vores version indeholder den også hvidløg, skalotteløg, fløde, tomat og Grana Padano. I aften serverer vi vores florentinesauce med lækker sprødstegt sej, bagt rosenkål og ovnstegte kartofler med citrusfrugt.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk
Æg
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid
SværhedsgradLet
Antal portioner

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Citrusfrugt

1 stk

Løg

1 stk

Tomat

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

400 g

Små kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Rosenkål

20 g

Grana Padano, flager

(Indeholder: Mælk, Æg)

60 g

Spinat

2 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

Energi (kJ)2738 kJ
Kalorier (kcal)654 kcal
Fedt31.4 g
Mættet fedt19.2 g
Kulhydrat52.8 g
Sukker11.8 g
Kostfibre9.8 g
Protein36.9 g
Kolesterol9.8 mg
Salt4.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium483.9 mg
Calcium192.7 mg
Iron1.2 mg

Fremgangsmåde

Ovnsteg kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i kvarte.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Paner fisk
2

Imens, skær ender af rosenkål, og del i to.

Halver citrusfrugt.

Hak tomat, skalotteløg og hvidløg fint.

Skyl spinat.

Kom hvedemel i en dyb tallerken.

Dub fisk tør med køkkenrulle, krydr med salt, og vend i hvedemel. Overfør tilen tallerken.

Bag rosenkål
3

Fordel rosenkål på samme bageplade, når kartoflerne har 15 min tilbage. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil mør.

Steg fisk
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav florentinesauce
5

Opvarm samme stegepande (tilsæt en smule olivenolie ved behov) på middel varme.

Steg skalotteløg i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.

Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt tomat, spinat, bouillon, madlavningsfløde, Grana Padano salt og et nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen og saucen er let tyknet.

Server
6

Vend rosenkål og kartofler med et skvæt citrusfrugtsaft.

Anret kartofler, rosenkål og fisk på tallerkener.

Top med florentinesauce.