Skip to main content
Fransk gruyère-risotto og smørstegt porre
Fransk gruyère-risotto og smørstegt porre

Fransk gruyère-risotto og smørstegt porre

med ristede pinjekerner og persille

4.0
(77)

Denne skønne risotto kan beskrives med to ord - ekstremt cremet! Den indeholder nemlig to typer ost, både finrevet og gruyére. Gruyére har en let nøddeagtig smag, som går fantastisk i spænd med rettens toppings - smørstegt porre og gyldenristede pinjekerner.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfitter
Soja
Selleri
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Løg

24 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

150 g

Risottoris

1 stk

Worcestershiresauce

(Indeholder: Soja)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 stk

Porre

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Nøtter, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

1 stk

Bredbladet persille

50 g

Revet gruyère

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør til risotto

6 dl

Vand til risotto

¼ tsk

Salt til risotto

½ spsk

Olie til karamelliserede løg

2 spsk

Vand til karamelliserede løg

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til karamelliserede løg

½ spsk

Olie til stegning

2 spsk

Smør til porre

1 spsk

Vand til porre

¼ tsk

Salt til grøntsager

Næringsindhold

Energi (kJ)4087 kJ
Kalorier (kcal)977 kcal
Fedt62.3 g
Mættet fedt37.1 g
Kulhydrat82.4 g
Sukker14.8 g
Kostfibre5 g
Protein21.4 g
Salt4.8 g
Potassium115.2 mg
Calcium18.1 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Lav risotto
1

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist pinjekerner i 2-3 min, eller indtil gyldne. Overfør til en lille skål.

Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.

Tilsæt ris, og steg i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige.

Tilsæt worcestershire sauce, vand, grøntsagsbouillon, madlavningsfløde og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Karamelliser løg
2

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie i en anden, stor stegepande på middel varme.

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt balsamico, vand, sukker og salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Overfør til risotto, og vend sammen.

Steg porre
3

Rens porre, og skær i 2 cm halve skiver.

Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme.

Steg porre i 2-3 min, eller indtil brunet.

Tilsæt smør, vand og salt, dæk til med låg, og steg videre i 3-4 min, eller indtil mør.

Forbered topping
4

Imens, hak persille fint.

Tilsæt ost
5

Tag panden med færdig risotto af varmen.

Tilsæt finrevet ost og gruyère, rør rundt, og krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret risotto i skåle.

Top med porre, persille og pinjekerner.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image