Skip to main content
Farseret peberfrugt
Farseret peberfrugt

Farseret peberfrugt

med cremet perlecouscous og revet gouda

Savner du et afslappende bål at hvile dine øjne på? Flyt din mest behagelige lænestol, og sæt dig foran ovnen, og se på, mens peberfrugterne blødgøres foran dine øjne og ost og madlavningsfløde smelter sammen.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Løg

170 g

Perlecouscous

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)

2 stk

Peberfrugt

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

50 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

70 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflager

1 stk

Gulerod

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand til perlecouscous

½ tsk

Salt til perlecouscous

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

½ dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3744 kJ
Kalorier (kcal)895 kcal
Fedt40.1 g
Mættet fedt19.5 g
Kulhydrat86.1 g
Sukker21.9 g
Kostfibre9.9 g
Protein46.4 g
Salt5.6 g
Potassium567 mg
Calcium22.4 mg
Iron0.8 mg

Fremgangsmåde

Bag peberfrugt
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring vand og salt i kog i en gryde.

Skær peberfrugt i halve, og fjern kernehus.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Forbered grøntsager
2

Tilsæt perlecouscous til gryden med kogende vand. Sænk til middellav varme, og kog i 12-15 min, eller indtil bløde. 

Hæld overskydende vand fra.

Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.

Hak persille, løg og løg fint.

Steg hakket kød
3

Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg hakket svine-/kalvekød, gulerod, løg og løg i 3-4 min.

Tilsæt Ay Cajun-ba, tomatpuré, et nip chiliflager og vand, og lad simre i 2-3 min. Tag panden af varmen. Tilsæt halvdelen af madlavningsfløde, og rør rundt. Krydr med salt og et nip peber.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Fyld peberfrugt
4

Tag bagepladen med peberfrugt ud af ovnen.

Fyld med kød

Top med gouda.

Bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil osten er gylden.

VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt madlavningsfløde
5

Vend persille og resterende madlavningsfløde i gryden med perlecouscous.

Krydr med et nip salt og peber.

Server
6

Anret perlecouscous på tallerkener.

Top med peberfrugt.

TIP: Drys med chiliflager, hvis du foretrækker retten stærkere.