Så blev det endelig Halloween, og tid til at lave både sjov og skræmmende mad. I aften byder vi hjemsøgte halloween-peberfrugter til de modige. Vi fylder vores peberfrugter med hakket svine-/kalvekød og farligt spicy cajun-krydderier og chili. Tør du smage?
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 dåse
Tomatpuré
2 stk
Peberfrugt
170 g
Perlecouscous
(Indeholder Hvede, Gluten)
½ stk
Løg
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
250 g
Hakket svine-/kalvekød
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
1 g
Chiliflager
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
4 dl
Vand (trin 1)
½ dl
Vand (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring vand [4 dl | 8 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde.
Skær peberfrugt i halve, og fjern kernehus.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Tilsæt perlecouscous til gryden med kogende vand. Sænk til middel varme, og kog i 12-15 min, eller indtil vandet er absorberet.
Imens, riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak persille, løg [1/2 stk, 2P] og hvidløg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-kalvekød, gulerod, løg og hvidløg i 3-4 min.
Tilsæt Ay Cajun-ba, tomatpuré, et nip chiliflager og vand [1/2 dl | 1 dl ], og lad simre i 2-3 min. Tag panden af varmen. Tilsæt madlavningsfløde [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt. Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Tag bagepladen med peberfrugt ud af ovnen.
Fyld med kød
Drys med revet ost.
Bag i ovnen i 5-7 min, eller indtil osten er gylden.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Vend persille og resterende madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P] i gryden med perlecouscous.
Krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber
Anret perlecouscous på tallerkener.
Top med peberfrugt.
TIP: Drys med chiliflager, hvis du foretrækker retten stærkere.