topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafelsalat

Falafelsalat

med hvidløgsdressing & couscous

Har du aldrig prøvet at lave falafel? Du skal ikke være bekymret, vi har forberedt dem, så du kun skal stege dem. Så kan du bruge lidt ekstra tid på den delikate salat med couscous, som får bid af peberfrugt, persille, tomat og agurk. Vi laver også en cremet yoghurtdressing med hvidløg. Og vi er faktisk ikke færdige endnu, vi topper nemlig lækkerierne med delikat hjemmesyltet rødløg!

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Falafel

1 stk

Agurk

1 stk

Tomat

100 g

Couscous

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Grøntsagsbouillon

½ stk

Rødløg

25 ml

Hvidvinseddike

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Bredbladet persille

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

1 stk

Peberfrugt

½ stk

Hvidløgsfed

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Sukker* (trin 2)

2 spsk

Vand* (trin 2)

2.5 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)375 kcal
Energi (kJ)1569 kJ
Fedt9.14 g
Mættet fedt5.2 g
Kulhydrat51.13 g
Sukker14.2 g
Protein12.83 g
Salt1 g

Fremgangsmåde

Kog couscous
1

Bring vand* [2,5 dl I 5 dl] og grøntsagsbouillon i kog i en gryde. Tilsæt couscous og en smule olivenolie*, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet. Rør rundt med en gaffel.

Sylt rødløg
2

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Bland rødløg, hvidvinseddike, vand* [2 spsk I 4 spsk] og et nip sukker* og salt* i en lille skål. 

Forbered råvarer
3

Del falafler i to. Skær tomat, agurk og peberfrugt i 1 cm tern. Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Riv citronskal, og skær citron i både. 

Steg falafler
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg falafler i 3 min på hver side, eller indtil sprøde.

Bland couscoussalat
5

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt* og peber* i en lille skål. Vend persille, tomat, agurk, peberfrugt, citronskal i gryden med færdigkogt couscous. Tilsæt en smule olivenolie* og et skvæt citronsaft, og smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt saft fra agurk og tomat.

Server
6

Anret couscoussalat i dybe tallerkener. Top med falafler og rødløg. Dryp med hvidløgsdressing.