
Vidste du at det siges at det var berberne, der først spiste couscous? I aften frister vi med lækker couscous, som vi vender med kål og serverer med ovnbagte gulerødder og sprødstegte falafler, som vi topper med syrlig dressing og frisk avokado.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
240 g
Falafel
(Indeholder: Gluten, Hvede)
50 ml
Citrondressing med kærnemælk
(Indeholder: Mælk, Sennep, Æg Kan indeholde spor af: Selleri, Soja)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
150 g
Kålblanding, skåret
1 stk
Avocado
2 stk
Gulerod
100 g
Couscous
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Soja, Sennep)
1 stk
Dild
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
2.5 dl
Vand til couscous
¼ tsk
Salt til couscous

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm skiver på skrå.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil møre.

Bring vand, salt og bouillon i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt couscous, og rør godt rundt. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 5 min, eller indtil vandet er absorberet.
Vend kålblanding i couscous.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie til couscous

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg falafel i 3-4 min, eller indtil gennemvarme, gyldne og sprøde.
TIP: Vend falafler ofte, så de ikke brænder på.

Imens, halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.
Hak dild fint.

Bland fraiche, citrondressing, ost og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend gulerod med dild.

Anret couscous i skåle.
Top med gulerod, avokado og falafel, og drys et nip salt og peber over avokado.
Dryp med dressing.