Skip to main content
Falafel i fladbrød
Falafel i fladbrød

Falafel i fladbrød

med sprød salat & tzatziki

3.9
(364)

Har du aldrig prøvet at lave falafel? Du skal ikke være bekymret, vi har forberedt dem, så du behøver kun tænke på at stege dem. Så du kan bruge lidt ekstra tid på den velsmagende salat, der får bid af tomat, agurk, rødløg & citron, og smuk farve af persille. Vi serverer falafel og salat i fladbrød, og så topper vi med cremet, hjemmelavet tzatsiki.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Løg

250 g

Falafel

1 stk

Agurk

1 stk

Citrusfrugt

½ pakke

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

20 g

Sriracha

½ stk

Hvidløgsfed

2 stk

Tomat

2 stk

Fladbrød

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Salat

Næringsindhold

Kalorier (kcal)110 kcal
Energi (kJ)458 kJ
Fedt4.6 g
Mættet fedt2.5 g
Kulhydrat9.6 g
Sukker8.9 g
Kostfibre4.4 g
Protein5.1 g
Salt0.6 g

Redskaber

Rivejern
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Skær tomat og halvdelen af agurk i 1 cm tern. Riv resterende agurk, og pres så meget væske ud som muligt. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Skær citron i både. Hak persille groft.

Lav tzatziki
2

Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], revet agurk og hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

Steg falafler
3

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg falafler i 2-3 min på hver side, eller indtil sprøde og gennemvarme.

Bland salat
4

Bland tomat, agurk, rødløg, persille, et stort skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en skål. Smag til med salt* og peber*.

Varm fladbrød
5

Pak fladbrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 2-3 min. Riv blade af hjertesalat. 

Server
6

Fyld fladbrød med salat, falafler, agurksalat, tzatziki og sriracha. Server med resterende salat.