HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFalafel I Fladbrød
topBanner
Falafel i fladbrød

Falafel i fladbrød

med sprød salat & tzatziki

Har du aldrig prøvet at lave falafel? Du skal ikke være bekymret, vi har forberedt dem, så du behøver kun tænke på at stege dem. Så du kan bruge lidt ekstra tid på den velsmagende salat, der får bid af tomat, agurk, rødløg & citron, og smuk farve af persille. Vi serverer falafel og salat i fladbrød, og så topper vi med cremet, hjemmelavet tzatsiki.

Tags:HurtigVegetarisk
Allergener:sesammælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Rødløg

1 stk

Falafel

(Indeholdersesam)

75 g

Agurk

20 g

Citron

½ stk

Fraiche

(Indeholdermælk)

2 stk

Sriracha

1 pose

Hvidløgsfed

1 stk

Tomat

Fladbrød

Bredbladet persille

Hjertesalat

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)110 kcal
Energi (kJ)458 kJ
Fedt4.58 g
Mættet fedt2.5 g
Kulhydrat9.61 g
Sukker8.9 g
Protein5.14 g
Salt0.6 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Skær tomat og halvdelen af agurk i 1 cm tern. Riv resterende agurk, og pres så meget væske ud som muligt. Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Skær citron i både. Hak persille groft.

2

Bland fraiche [1/2 pakke, 2P], revet agurk og hvidløg i en lille skål. Smag til med salt* og peber*.

3

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg falafler i 2-3 min på hver side, eller indtil sprøde og gennemvarme.

4

Bland tomat, agurk, rødløg, persille, et stort skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en skål. Smag til med salt* og peber*.

5

Pak fladbrød ind i sølvpapir, og varm i ovnen i 2-3 min. Riv blade af hjertesalat. 

6

Fyld fladbrød med salat, falafler, agurksalat, tzatziki og sriracha. Server med resterende salat.