
En skøn Tex-Mex klassiker, der går rent ind hos alle i familien. Prøv vores version med hvidløgsris og majs, hvis sødme komplementerer den kryddermarinerede kylling vidunderligt. Stiger varmen i munden for meget, kommer retten med en forfriskende limedressing til at slukke ildebranden med. Server den rygende varme bowl med limebåde.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Rød peberfrugt
1 pose
Koriander
75 g
Fraiche
1 dåse
Majs
100 g
Basmatiris
1 stk
Peberfrugt
280 g
Kyllingebryst
5 g
Tex-Mex
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Citrusfrugt
1.33 spsk
Smør
3 dl
Vand

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft. Skær peberfrugter i strimler. Skær rødløg i både. Skyl majs under koldt vand* i en si.

Fordel peberfrugt, rødløg og majs på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie*. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min.

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet* er absorberet.

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middelhøj varme. Skær kylling i strimler. Vend med Hello Mexico og en smule olivenolie* i en skål. Steg i 5-6 min.

Skær lime i både. Hak koriander groft. Bland fraiche [1/2 pakke, 2 pers.] og et skvæt limesaft i en skål. Krydr med salt* og peber*.

Anret hvidløgsris, kylling og ovnbagte grøntsager i dybe tallerkener. Top med limedressing og koriander. Server med resterende limebåde.