
Dildpaneret torsk
med bagte kartoffelbåde og grøn æblesalat
Briterne har fat i noget, når de kombinerer paneret fisk med sprøde fritter. Vi holder det simpelt, når vi tilbereder denne klassiske ret og fokuserer på madlavningsteknikker og smagsforstærkere. Her får du det bedste ud af både fisk og kartofler, som kombineres med grønt tilbehør og aioli. Lad os præsentere aftenens menu, som byder på dildpaneret torsk, hjemmelavede fritter og en fantastisk æblesalat!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
25 g
Panko
(Indeholder Sulfitter, Hvede, Gluten)
500 g
Kartofler
1 pose
Dild
1 stk
Citron
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Æble
20 g
Honning-sennepsdressing
(Indeholder Sennep, Sulfitter, Æg)
20 g
Tranebær
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Sesam)
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Imens, hak dild fint.
Skær citron [1/2 stk, 2P] i både.
Bland dild, panko [1/2 pose, 2P], citronsaft [1 spsk | 2 spsk] og olivenolie [2 spsk | 4 spsk] i en skål, og krydr med et nip salt og peber.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med et nip salt.
Drys med panering, og pres, så den sidder fast.

Overfør fisk og resterende panering til den samme bageplade, når kartoflerne har 10 min tilbage, og bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil paneringen er gylden og fisken er gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Skær æble i tynde skiver.
Bland spidskål, et skvæt citronsaft og et nip salt i en stor skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. Masser i 30 sek, eller indtil mør.
Tilsæt honning-sennepsdressing og æble, og vend sammen.

Anret fisk, kartofler og æblesalat på tallerkener.
Top salat med tranebær.
Drys med overskydende panering fra bagepladen.
Server med aioli.