HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCrunchy Kyllingesalat
topBanner
Crunchy kyllingesalat

Crunchy kyllingesalat

med vilde hvidløgsris og agurkedressing

Denne måde at servere kylling er alt andet end klassisk. Kyllingen bliver mør, og perfekt krydret af den lækre marinade. Vildrissalat med sprøde grøntsager og cremet asiatisk mayonnaise passer perfekt til. Som ekstra tilbehør får du en agurkedressing, mynte og limebåde.

Tags:Hurtig
Allergener:JordnødderSesamÆgGlutenSojaSennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Vilde basmatiris

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

4 g

Hvide Løjer & Urter

20 g

Saltede peanuts

(IndeholderJordnødderKan indeholdeSesam, Nødder)

280 g

Kyllingebryst

1 pose

Mynte

1 stk

Agurk

150 g

Spidskål, skåret

50 g

Asiatisk mayonnaise

(IndeholderSesam, Æg, Gluten, Soja, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)833 kcal
Energi (kJ)3485 kJ
Fedt40.81 g
Mættet fedt6.8 g
Kulhydrat67.74 g
Sukker6.6 g
Protein46.15 g
Salt3.5 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en gryde på middel varme. Svits hvidløg i 1 min. Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. TIlsæt ris og salt [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 15 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile indtil servering.

2

Hak peanuts fint. Hak løg [1/2 stk, 2P] fint. Skær kylling i 3 cm tykke strimler på et andet skærebræt. Bland peanuts, Hvide Løjer & Urter, olivenolie [1 spsk | 2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en skål. Vend kylling i skålen.

3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt kylling og marinade, og steg i 1-2 min på hver side. Tilsæt løg, og steg videre i 5 min, eller indtil kyllingen er gennemstegt og løgene er bløde. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Riv halvdelen af agurk, og pres så meget væske ud som muligt. Hak resterende agurk fint. Hak mynte fint. Bland revet agurk, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en skål.

5

Vend spidskål med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en anden skål. Tilsæt ris, hakket agurk og agurkedressing, og rør godt rundt.

6

Anret rissalat og kylling i dybe tallerkener. Dryp med asiatisk mayonnaise. Top med mynte.