
Oplev de velkendte nordiske smage i vores cremede suppe med kartofler og koldrøget laks. Denne velduftende, varmende ret med rødder i det svenske køkken er nøglen til en spændende madoplevelse for hele familien.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 g
Citronpeber
1 stk
Citrusfrugt
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
400 g
Små kartofler
100 g
Koldrøget laks
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Dild
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
1 stk
Porre
1 stk
Bredbladet persille
2 spsk
Smør til stegning
1.5 spsk
Olie til dressing
1 spsk
Mel til suppe
¼ tsk
Salt til suppe
1 dl
Mælk til suppe
2 dl
Vand til suppe

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler (uskrællet).
Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Imens, skær porre i tynde, halve skiver.
Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg porre og gulerod i 6-8 min, eller indtil møre.

Halver citrusfrugt.
Hak dild og persille fint hver for sig.
Bland dild, et skvæt citrusfrugtsaft, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Snit forårsløg fint.

Tilsæt hvedemel til stegepanden med porre og gulerod, og steg i 1-2 min.
Sænk til middel varme, og tilsæt bouillon, citrusfrugtpeber, salt, madlavningsfløde, mælk og vand.
Vend sammen, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tag suppe af varmen, og tilsæt kartofler, persille, laks og forårsløg.

Anret suppe i dybe tallerkener.
Top med citrusfrugt-dildolie.