Skip to main content
Cremet røget laksesuppe
Cremet røget laksesuppe

Cremet røget laksesuppe

med porre og frisk citrus-dildoile

Oplev de velkendte nordiske smage i vores cremede suppe med kartofler og koldrøget laks. Denne velduftende, varmende ret med rødder i det svenske køkken er nøglen til en spændende madoplevelse for hele familien.

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Fisk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 g

Citronpeber

1 stk

Citrusfrugt

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

400 g

Små kartofler

100 g

Koldrøget laks

(Indeholder: Fisk)

1 stk

Dild

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Gulerod

1 stk

Forårsløg

1 stk

Porre

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør til stegning

1.5 spsk

Olie til dressing

1 spsk

Mel til suppe

¼ tsk

Salt til suppe

1 dl

Mælk til suppe

2 dl

Vand til suppe

Næringsindhold

Energi (kJ)3400 kJ
Kalorier (kcal)813 kcal
Fedt55.2 g
Mættet fedt28 g
Kulhydrat55.7 g
Sukker17.7 g
Kostfibre10.1 g
Protein23.1 g
Salt3.7 g
Potassium317.9 mg
Calcium44.1 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler (uskrællet).

Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Steg grøntsager
2

Imens, skær porre i tynde, halve skiver.

Skær gulerod (uskrællet) i tynde, halve skiver.

Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg porre og gulerod i 6-8 min, eller indtil møre.

Forbered urter
3

Halver citrusfrugt.

Hak dild og persille fint hver for sig.

Bland dild, et skvæt citrusfrugtsaft, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.

Snit forårsløg fint.

Lav suppe
4

Tilsæt hvedemel til stegepanden med porre og gulerod, og steg i 1-2 min.

Sænk til middel varme, og tilsæt bouillon, citrusfrugtpeber, salt, madlavningsfløde, mælk og vand.

Vend sammen, og lad simre i 3-4 min, eller indtil tyknet.

Tilsæt laks
5

Tag suppe af varmen, og tilsæt kartofler, persille, laks og forårsløg.

Server
6

Anret suppe i dybe tallerkener.

Top med citrusfrugt-dildolie.