Cannellinibønner er små hvide bønner med en rund og mild smag, som passer perfekt til at opgradere den almindelige kartoffelmos. Vi serverer vores mos med sprødstegt laks med en cremet paprikasauce med fløde og chili og en frisk glaskålssalat med æble og persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Hvidløgsfed
½ pakke
Cannellinibønner
250 g
Laksefilet
4 g
Røget paprika
1 pakke
Madlavningsfløde
½ g
Chiliflager
4 g
Grøntsagsbouillon
1 pose
Bredbladet persille
½ stk
Glaskål, hvid
1 stk
Æble
500 g
Kartofler
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Skyl bønner [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si.
Kog kartofler, bønner og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 1/2 cm stave.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Hak persille fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken, og dæk til.
TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.
Bland glaskål, æble, persille, olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en mellemstor skål.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt røget paprika, madlavningsfløde, vand [2 spsk | 4 spsk], grøntsagsbouillon, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og et nip salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret cannelinibønnemos, laks og glaskålssalat på tallerkener.
Top laks med paprikasauce.