Skip to main content
Cremet paprikalaks
Cremet paprikalaks

Cremet paprikalaks

med cannelinibønnemos og glaskålssalat

Cannellinibønner er små hvide bønner med en rund og mild smag, som passer perfekt til at opgradere den almindelige kartoffelmos. Vi serverer vores mos med sprødstegt laks med en cremet paprikasauce med fløde og chili og en frisk glaskålssalat med æble og persille.

Tags:
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Hvidløgsfed

½ pakke

Cannellinibønner

250 g

Laksefilet

4 g

Røget paprika

1 pakke

Madlavningsfløde

½ g

Chiliflager

4 g

Grøntsagsbouillon

1 pose

Bredbladet persille

½ stk

Glaskål, hvid

1 stk

Æble

500 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

2 spsk

Vand (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3437 kJ
Kalorier (kcal)821 kcal
Fedt39.5 g
Mættet fedt13.1 g
Kulhydrat75.3 g
Sukker17.2 g
Kostfibre14.5 g
Protein39.7 g
Salt4.1 g
Potassium11150.5 mg
Calcium0.5 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav cannelinibønnemos
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. 

Skyl bønner [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si.

Kog kartofler, bønner og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [½ tsk | 1 tsk] og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. 

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered frugt og grønt
2

Imens, skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 1/2 cm stave.

Skær æble i tynde, halve skiver.

Hak persille fint.

Steg laks
3

Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Dub laks tør med køkkenrulle, og krydr med salt. 

Steg med skindsiden nedad i 3-4 min. Vend laks, og steg videre i 3-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

Overfør til en tallerken, og dæk til. 

TIP: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten. 

Lav glaskålssalat
4

Bland glaskål, æble, persille, olivenolie [1/4 spsk | 1/2 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og peber i en mellemstor skål.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt røget paprika, madlavningsfløde, vand [2 spsk | 4 spsk], grøntsagsbouillon, chiliflager [1/2 pakke, 2P] og et nip salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret cannelinibønnemos, laks og glaskålssalat på tallerkener. 

Top laks med paprikasauce. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image