Skip to main content
Cremet majs- og bacon-'chowder'
Cremet majs- og bacon-'chowder'

Cremet majs- og bacon-'chowder'

med sauteret porre og frisk purløg

4.1
(112)

Smag på en klassiker fra det amerikanske køkken med vores majs- og bacon-chowder! Denne tykke og cremede suppe er spækket med smag og grøntsager, og giver dig en vidunderlig varmende madoplevelse. Vidste du, at de endda har en National Chowder Day i USA?

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tern

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 dåse

Majs

1 stk

Porre

4 g

Kyllingebouillon

1 pose

Purløg

2 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

30 g

Spinat

400 g

Små kartofler

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Mel til sauce

2 dl

Vand til sauce

2 dl

Mælk til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2731 kJ
Kalorier (kcal)653 kcal
Fedt34.1 g
Mættet fedt17.1 g
Kulhydrat58.2 g
Sukker16.8 g
Kostfibre8.1 g
Protein26.2 g
Salt3.6 g
Calcium0.4 mg
Iron0.6 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i kvarte.

Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Steg bacon.
2

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon i 4-5 min, eller indtil gylden.

Imens, hæld væde fra majs.

Skær porre i tynde, halve skiver.

Overfør bacon til en skål, og lad fedtet blive i panden.

Lav suppe
3

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.

Steg porre i 5-6 min, eller indtil blød.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Tilsæt hvidløg og hvedemel [1 spsk | 2 spsk] til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt majs, madlavningsfløde, kyllingebouillon, mælk [2 dl | 4 dl], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og vand [2 dl | 4 dl], sænk til middel varme, og lad simre i 2-3 min under omrøring, eller indtil tyknet.

Forbered råvarer
4

Imens, hak purløg fint.

Snit forårsløg fint.

Skyl spinat.

Tilsæt grøntsager
5

Tilsæt purløg, finrevet ost, spinat og kartofler til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.

Server
6

Anret suppe i skåle.

Top med forårsløg og bacon.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image