Skip to main content
Cremet bacon- og porretærte med butterdejslåg med kyllingebrystfiletstrimler
Cremet bacon- og porretærte med butterdejslåg med kyllingebrystfiletstrimler

Cremet bacon- og porretærte med butterdejslåg med kyllingebrystfiletstrimler

med rucolasalat og kartofler

Forkæl alle rundt om middagsbordet med denne lækre bacon- og porretærte med sprødt butterdejslåg. Fyldet består af en cremet sauce på madlavningsfløde med porre, kartofler, bacon og hvidløg, og dækkes af butterdej. Tærten bages gylden i ovnen, og serveres med en rucolasalat med citronsaft, som giver et friskt og syrligt modspil til den forførende tærte.

Tags:
10 min prep
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tern

112.5 g

Butterdej

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Porre

4 g

Bouillon

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 stk

Citrusfrugt

60 g

Blandet salat

300 g

Kyllingebryststrimler

300 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4315 kJ
Kalorier (kcal)1031 kcal
Fedt61.8 g
Mættet fedt24.6 g
Kulhydrat63 g
Sukker13 g
Protein57.8 g
Salt3.9 g

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær kartofler i 1 cm tern. 

Hak løg og hvidløg fint.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg bacon og kartofler
2

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon og kartofler i 3-5 min, eller indtil gyldne.

Imens, halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Lav sauce
3

Tilsæt porre, løg og hvidløg til stegepanden, og steg i 2 min, eller indtil let blødt.

Tilsæt madlavningsfløde, vand, kylling, bouillon og et nip peber.

Bag tærte
4

Overfør sauce til et ildfast fad, og dæk med butterdej.

Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil gyldenbrun.

Lav salat
5

Imens, skyl rucola.

Halver citrusfrugt.

Bland rucola, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og olivenolie i en stor skål lige inden servering.

Server
6

Lad tærte køle af i 5 min inden servering.

Anret tærte, kylling og salat på tallerkener.