Skip to main content
Cremet bacon- og porretærte med ekstra kyllingestrimler

Cremet bacon- og porretærte med ekstra kyllingestrimler

med rucolasalat og kartofler

Forkæl alle rundt om middagsbordet med denne lækre bacon- og porretærte med sprødt butterdejslåg. Fyldet består af en cremet sauce på madlavningsfløde med porre, kartofler, bacon og hvidløg, og dækkes af butterdej. Tærten bages gylden i ovnen, og serveres med en rucolasalat med citrusfrugtsaft, som giver et friskt og syrligt modspil til den forførende tærte.

Tags:
Kort forberedelse
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tern

112.5 g

Butterdej

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Porre

4 g

Bouillon

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 stk

Citrusfrugt

60 g

Blandet salat

300 g

Kyllingebryststrimler

300 g

Kartofler

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

2 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til salat

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4288 kJ
Kalorier (kcal)1025 kcal
Fedt61.8 g
Mættet fedt31.4 g
Kulhydrat63.2 g
Sukker13 g
Kostfibre8.1 g
Protein57.8 g
Salt4.6 g
Potassium1016.9 mg
Calcium60.6 mg
Iron0.9 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft). 

Skær kartofler i 1 cm tern. 

Hak løg og hvidløg fint.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg bacon og kartofler
2

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon og kartofler i 3-5 min, eller indtil gyldne.

Imens, halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.

Lav sauce
3

Tilsæt porre, løg og hvidløg til stegepanden, og steg i 2 min, eller indtil let blødt.

Tilsæt madlavningsfløde, vand, kylling, bouillon og et nip peber.

Bag tærte
4

Overfør sauce til et ildfast fad, og dæk med butterdej.

Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil gyldenbrun.

Lav salat
5

Imens, skyl salat.

Halver citrusfrugt.

Bland salat, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og olivenolie i en stor skål lige inden servering.

Server
6

Lad tærte køle af i 5 min inden servering.

Anret tærte, kylling og salat på tallerkener.