Forkæl alle rundt om middagsbordet med denne lækre bacon- og porretærte med sprødt butterdejslåg. Fyldet består af en cremet sauce på madlavningsfløde med porre, kartofler, bacon og hvidløg, og dækkes af butterdej. Tærten bages gylden i ovnen, og serveres med en rucolasalat med citronsaft, som giver et friskt og syrligt modspil til den forførende tærte.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
140 g
Bacon, tern
112.5 g
Butterdej
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Porre
4 g
Bouillon
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Løg
1 stk
Citrusfrugt
60 g
Blandet salat
300 g
Kyllingebryststrimler
300 g
Kartofler
2 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær kartofler i 1 cm tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon og kartofler i 3-5 min, eller indtil gyldne.
Imens, halver porre, rens, og skær i tynde, halve skiver.
Tilsæt porre, løg og hvidløg til stegepanden, og steg i 2 min, eller indtil let blødt.
Tilsæt madlavningsfløde, vand, kylling, bouillon og et nip peber.
Overfør sauce til et ildfast fad, og dæk med butterdej.
Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil gyldenbrun.
Imens, skyl rucola.
Halver citrusfrugt.
Bland rucola, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og olivenolie i en stor skål lige inden servering.
Lad tærte køle af i 5 min inden servering.
Anret tærte, kylling og salat på tallerkener.