Skip to main content
Hurtig kyllingestroganoff

Hurtig kyllingestroganoff

med frisk æblesalat

4.2
(125)

Her har vi lavet en opskrift, der er klar på rekordtid og stadig smager fantastisk. Vi koger ris, og imens steger vi kylling, som blandes i en sauce med fløde, sojasauce og røget paprika. En frisk æblesalat med græskarkerner er perfekt tilbehør, og den bikser du sammen på få minutter.

Tags:
Lynhurtig
Comfort Food
Allergener:
Gluten
Soja
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 ml

Sojasauce med lavt saltindhold

(Indeholder: Gluten, Soja, Hvede)

150 g

Jasminris

1 stk

Tomat

4 g

Bouillon

4 g

Røget paprika

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

10 g

Græskarkerner

(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Sesam)

300 g

Kyllingebryststrimler

60 g

Blandet salat

1 stk

Løg

1 stk

Æble

75 g

Spidskål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til salat

½ dl

Vand til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3627 kJ
Kalorier (kcal)867 kcal
Fedt38.5 g
Mættet fedt19.4 g
Kulhydrat85.9 g
Sukker18.3 g
Kostfibre5.6 g
Protein51.3 g
Salt4.4 g
Trans Fat0.1 g
Potassium306.6 mg
Calcium32.2 mg
Iron0.7 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på lav varme i 14 min. Tag gryden af varmen.

Imens, skær løg i tynde, halve skiver.

Hak tomat groft.

Steg kylling
2

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Krydr kylling med salt, og steg med løg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Imens, skyl salat, og skær æble i tynde, halve skiver.

Bland salat, æble, græskarkerner, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
3

Tilsæt tomat, spidskål og røget paprika til stegepanden, og steg i 1-2 min, eller indtil blød.

Sænk til middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, vand og bouillon, og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet og gennemvarmet.

Smag til med salt og peber.

TIP: Tilsæt et ekstra skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Server
4

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med kyllingestroganoff.

Server med salat.