Risotto er en sikker vinder, og denne cremede version toppet med sprødstegt majs og bacon vil garanteret være et hit for både store og små. Vi serverer vores skønne risotto med gnavegrønt og en lækker balsamico-olivenolie til at dyppe grøntsagerne i.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
140 g
Bacon, tern
1 dåse
Majs
1 stk
Løg
150 g
Risottoris
12 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Gulerod
75 g
Radiser
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
2 spsk
Smør til risotto
6 dl
Vand til risotto
½ tsk
Salt til risotto
1 spsk
Olie til dressing
1 spsk
Olie til dip
Hæld væde fra majs.
Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bacon og majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Imens, hak løg fint.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. Tilsæt hvidvinseddike, og lad fordampe i 1 min. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.
Tag panden af varmen. Tilsæt finrevet ost og smør, rør rundt, og krydr med et nip salt og peber.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.
Imens, hak persille groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland persille, hvidløg, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tynde stave.
Halver radiser.
Bland balsamico, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret risotto i skåle.
Top med majs og bacon.
Dryp med persilledressing.
Server med grøntsager og balsamicodip.