Risotto med sprød bacon- og majstopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto med sprød bacon- og majstopping

Risotto med sprød bacon- og majstopping

med friske grøntsager og balsamicodip

Risotto er en sikker vinder, og denne cremede version toppet med sprødstegt majs og bacon vil garanteret være et hit for både store og små. Vi serverer vores skønne risotto med gnavegrønt og en lækker balsamico-olivenolie til at dyppe grøntsagerne i.

Allergener:
Sulfitter
Mælk
Æg
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tern

1 dåse

Majs

1 stk

Løg

150 g

Risottoris

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Gulerod

75 g

Radiser

6 ml

Balsamico

(Indeholder Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør til risotto

6 dl

Vand til risotto

½ tsk

Salt til risotto

1 spsk

Olie til dressing

1 spsk

Olie til dip

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3812 kJ
Kalorier (kcal)911 kcal
Fedt51.6 g
Mættet fedt21.3 g
Kulhydrat83.5 g
Sukker14.4 g
Protein26 g
Salt4.3 g

Fremgangsmåde

Steg bacon og majs
1

Hæld væde fra majs. 

Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bacon og majs i 4-5 min, eller indtil gyldne.

Overfør til en tallerken med køkkenrulle.

Hak løg
2

Imens, hak løg fint.

Lav risotto
3

Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemsigtige. Tilsæt hvidvinseddike, og lad fordampe i 1 min. Tilsæt vand, grøntsagsbouillon og salt, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 18-22 min, eller indtil bouillonen er absorberet og risen er 'al dente'.

Tag panden af varmen. Tilsæt finrevet ost og smør, rør rundt, og krydr med et nip salt og peber.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud.

Lav persilledressing
4

Imens, hak persille groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland persille, hvidløg, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.

Forbered grøntsager
5

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm tynde stave.

Halver radiser.

Bland balsamico, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.

Server
6

Anret risotto i skåle.

Top med majs og bacon.

Dryp med persilledressing.

Server med grøntsager og balsamicodip.