Skip to main content
Citrusstegt hvid fisk

Citrusstegt hvid fisk

med lun radisesalat og ovnbagte grøntsager

Ugens fisk er frisk kuller, som vi steger sammen med en dejlig citrusfrugtbouillon med dild. Vidunderligt tilbehør er ovnbagte kartofler, pastinak og porre, og en farverig salat med stegte zucchini, radiser og blandet salat. Vi serverer herlighederne med cremet mayonnaise.

Tags:
Hvedefri
Spis mig først
Proteinrig
Under 650 kcal
Mere grønt
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Zucchini

1 stk

Citrusfrugt

250 g

Kuller

(Indeholder: Fisk)

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

400 g

Små kartofler

1 stk

Dild

75 g

Radiser

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

1 stk

Pastinak

½ stk

Porre

60 g

Blandet salat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til fisk

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)2369 kJ
Kalorier (kcal)566 kcal
Fedt21.4 g
Mættet fedt5.9 g
Kulhydrat54 g
Sukker13.4 g
Kostfibre11.3 g
Protein37.4 g
Salt3.3 g
Potassium416.7 mg
Calcium60.1 mg
Iron1.5 mg

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Halver kartofler.

Skær pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.

Rens porre, og skær i tynde, halve skiver.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered råvarer
2

Halver radiser.

Skær zucchini i 1 cm halve skiver.

Skyl blandet salat

Hak dild fint.

Skær citrusfrugt i både.

Bland vand, bouillon, dild og et skvæt citrusfrugtsaft i en lille skål.

Lav radisesalat
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg zucchini og radiser i 3-4 min, eller indtil let brunet.

Krydr med et nip salt og peber.

Overfør til en skål, og top med blandet salat.

Vend sammen lige inden servering.

Steg fisk
4

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber, når grøntsagerne har 10 min tilbage.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg fisk på den ene side i 2-3 min.

Tilsæt bouillon
5

Sænk til middel varme, og vend fisk.

Tilsæt bouillon og smør, og steg videre i 2-3 min, eller indtil gennemstegt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Server
6

Anret grøntsager, radisesalat og fisk på tallerkener.

Top fisk med bouillon fra panden.

Server med mayonnaise.