Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
Citronstegt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstegt laks

Citronstegt laks

med bagte kartofler & balsamicogrøntsager

En af vores absolutte favoritter - citronlaks, dvs. perfekt stegt laks, der får lov til at simre i en vidunderlig citronbouillon! I aften får den lækre laks selskab af bagte kartofler og de skønneste grøntsager, der bliver bagt med balsamico som giver en perfekt balance mellem sødt og syrligt!

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

15 ml

Balsamico

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

500 g

Kartofler

1 stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

½ pose

Kruspersille

125 g

Cherrytomater

1 stk

Peberfrugt

½ pose

Dild

4 g

Grøntsagsbouillon

½ stk

Rødløg

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ dl

Vand (trin 3)

efter behov

Smør (trin 5)

1 tsk

Sukker (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)667 kcal
Energi (kJ)2789 kJ
Fedt33.74 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat58.64 g
Sukker14.7 g
Protein32.63 g
Salt1.4 g

Bageplade
Stegepande
Ildfast fad

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Bag grøntsager
2

Skær peberfrugt i 1 cm strimler. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i 2 cm både. Vend peberfrugt, rødløg, cherrytomater, balsamico, sukker* [1 tsk | 2 tsk], en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i et ildfast fad. Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil tomaterne er karamelliseret.

Lav citronbouillon
3

Pres eller hak hvidløg fint. Hak dild [1/2 pose, 2P] og persille [1/2 pose, 2P] groft. Skær citron i både. Bland vand* [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, hvidløg, et stort skvæt citronsaft, et nip salt* og peber* og halvdelen af dild og persille i en lille skål.

Steg laks
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Steg laks med skindsiden nedad i 3-4 min.

Tilsæt bouillon & smør
5

Vend laks. Tilsæt citronbouillon og en klat smør*, og steg videre i 3-4 min, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Server
6

Anret laks, kartofler og balsamicogrøntsager på tallerkener. Øs citronbouillon over laksen. Top med resterende dild og persille. Server med aioli og citronbåde.