Denne uges fisk byder på spændende tilberedningsmetoder og tilbehør. Vi dækker torsken med citronskiver og damper den i ovnen. Vi serverer vores citrondampet torsk med kartoffelmos med finrevet ost, en lækker kørvelsauce med sennep og ovnbagt gulerod og porre.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Torsk
1 stk
Citron
500 g
Bagekartoffel
1 pose
Kørvel
12 g
Grov sennep
150 ml
Madlavningsfløde
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
4 g
Grøntsagsbouillon
1 stk
Pastinak
1 stk
Gulerod
1 stk
Porre
¼ tsk
Salt til grøntsager
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
¼ tsk
Salt til fisk
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i stave. Skær porre i kvarte på langs.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk, finrevet ost, salt og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Dæk til med låg, og stil til side.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, skær citron i 1 cm skiver.
Dup fisk tør med køkkenrulle, dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.
Top med citron.
Overfør fisk til bagepladen i ovnen, når grøntsagerne har 15 min tilbage, og bag i 12-15 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, hak kørvel groft.
Bland madlavningsfløde, vand, grøntsagsbouillon, kørvel og sennep i en mellemstor gryde, og lad simre på middelhøj varme i 2-3 min, eller indtil varm.
Krydr med salt og et nip peber.
Anret kartoffelmos i dybe tallerkener.
Top med fisk, grøntsager og sauce.