Citronbagt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbagt torsk

Citronbagt torsk

med kørvelsauce og hvidløgsmos

Denne uges fisk byder på spændende tilberedningsmetoder og tilbehør. Vi dækker torsken med citronskiver og damper den i ovnen. Vi serverer vores citrondampet torsk med kartoffelmos med finrevet ost, en lækker kørvelsauce med sennep og ovnbagt gulerod og porre.

Tags:
Hvedefri
Under 650 kcal
Allergener:
Pesce
Senf
Milk
Egg
Celery

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Torsk

1 stk

Citron

500 g

Bagekartoffel

1 pose

Kørvel

12 g

Grov sennep

150 ml

Madlavningsfløde

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Pastinak

1 stk

Gulerod

1 stk

Porre

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

3 spsk

Mælk til mos

½ tsk

Salt til mos

¼ tsk

Salt til fisk

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2646 kJ
Kalorier (kcal)632 kcal
Fedt18.8 g
Mættet fedt10.3 g
Kulhydrat74.9 g
Sukker20.9 g
Kostfibre12.9 g
Protein38.7 g
Salt4.7 g
Calcium0.5 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i stave. Skær porre i kvarte på langs.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav kartoffelmos
2

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Skræl hvidløg.

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk, finrevet ost, salt og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Dæk til med låg, og stil til side.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Forbered fisk
3

Imens, skær citron i 1 cm skiver.

Dup fisk tør med køkkenrulle, dryp med en smule olivenolie, og krydr med salt og et nip peber.

Top med citron.

Bag fisk
4

Overfør fisk til bagepladen i ovnen, når grøntsagerne har 15 min tilbage, og bag i 12-15 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav kørvelsauce
5

Imens, hak kørvel groft.

Bland madlavningsfløde, vand, grøntsagsbouillon, kørvel og sennep i en mellemstor gryde, og lad simre på middelhøj varme i 2-3 min, eller indtil varm.

Krydr med salt og et nip peber.

Server
6

Anret kartoffelmos i dybe tallerkener.

Top med fisk, grøntsager og sauce.