Citronbagt torsk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbagt torsk

Citronbagt torsk

med kørvelsauce og hvidløgsmos

Denne uges fisk byder på spændende tilberedningsmetoder og tilbehør. Vi dækker torsken med citronskiver og damper den i ovnen. Vi serverer vores citrondampet torsk med kartoffelmos med finrevet ost, en lækker kørvelsauce med sennep og ovnbagt gulerod og porre.

Tags:
Kalorielet
Hvedefri
Allergener:
Fisk
Mælk
Selleri
Sennep
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bagekartoffel

1 stk

Gulerod

1 stk

Pastinak

1 stk

Porre

250 g

Torsk

(Indeholder Fisk)

1 pose

Kørvel

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

12 g

Grov sennep

(Indeholder Sennep)

1 stk

Citron

1 stk

Hvidløgsfed

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 2)

3 spsk

Mælk (trin 2)

½ dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2994 kJ
Kalorier (kcal)716 kcal
Fedt29.7 g
Mættet fedt19.1 g
Kulhydrat73.9 g
Sukker19.9 g
Protein38.2 g
Salt3.1 g

Redskaber

Bageplade
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Skær gulerod (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i stave. 

Skær porre [½ stk, 2P] i kvarte på langs.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil møre. 

Lav kartoffelmos
2

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Skræl hvidløg.

Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], finrevet ost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Dæk til med låg, og stil til side.

TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos. 

Forbered fisk
3

Imens, skær citron i 1 cm skiver. 

Dub fisk tør med køkkenrulle, dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. 

Top med citron.

Bag fisk
4

Overfør fisk til bagepladen i ovnen, når grøntsagerne har 15 min tilbage, og bag i 12-15 min, eller indtil gennemtilberedt. 

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav kørvelsauce
5

Imens, hak kørvel groft. 

Bland madlavningsfløde, vand [1/2 dl | 1 dl], grøntsagsbouillon, kørvel og sennep i en mellemstor gryde, og lad simre på middelhøj varme i 2-3 min, eller indtil varm.

Smag til med salt og peber.

Server
6

Anret kartoffelmos i dybe tallerkener. 

Top med fisk, grøntsager og sauce.