Citronbagt laks
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronbagt laks

Citronbagt laks

med forårsløgsmos & balsamicobagte grøntsager

Ugens fisk behøver slet ikke være kedelig! Her har vi sat en fortryllende kombination sammen af velsmagende og smukke ingredienser. Perfekt bagt laks med den tro følgesvend citron får ekstra delikat smag af hvidløg & honning. Laksen passer perfekt sammen med en innovativ forårsløgsmos! Og hvem kan modstå ovnbagte cherrytomater og peberfrugt med balsamico?

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

250 g

Laksefilet

(Indeholder Fisk)

1 stk

Forårsløg

15 ml

Balsamico

25 g

Honning

1 stk

Citron, økologisk

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Kruspersille

125 g

Cherrytomater

1 stk

Peberfrugt

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.5 spsk

Smør (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)757 kcal
Energi (kJ)3166 kJ
Fedt39.57 g
Mættet fedt11.8 g
Kulhydrat66.57 g
Sukker23.1 g
Protein33.38 g
Salt0.2 g

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en stor gryde med vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra kartofler. Tilsæt en klat smør* [1,5 tbsp I 3 tbsp], mælk* [3 tbsp I 6 tbsp] og et stort nip salt*, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Forbered grøntsager
2

Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Snit forårsløg fint. Del citron i to, og skær den ene halvdel i skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak persille groft. Skær peberfrugt i strimler. Bland hvidløg, honning, olivenolie* [1 tbsp I 2 tbsp] og et stort skvæt citronsaft i en lille skål. 

Bag laks
3

Læg sølvpapir (1 stykke pr. laksefilet) på en bageplade, og placer laks ovenpå. Hæld citron- og honningblanding over. Top med citronskiver, og krydr med salt* og peber*. Fold sølvpapir op omkring laksen, og luk sammen til små "pakker". Bag i ovnen i 14-15 min. VIGTIGT: Laksen er færdig, når kødet er mat i midten.

Bag grøntsager
4

Fordel cherrytomater og peberfrugt i et ildfast fad. Dryp med balsamico, en smule olivenolie* og et stort nip salt* og peber*. Bag øverst i ovnen i 7-8 min.

Bland forårsløgsmos
5

Rør forårsløg i gryden med kartoffelmos.

Server
6

Anret laks, forårsløgsmos og grøntsager på tallerkener. Øs overskydende sauce fra "pakken" over laksen. Drys med persille.