Citron- og honningstegt halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citron- og honningstegt halloumi

Citron- og honningstegt halloumi

med tomatsalat, tzatziki & oreganofritter

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så lækkert, som det lyder. Sammen med en frisk salat med ovnbagte tomater kan du samle alle smager og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honning

125 g

Cherrytomater

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

60 g

Blandet salat

1 stk

Citron, økologisk

½ g

Oregano, tørret

200 g

Halloumi

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)661 kcal
Energi (kJ)2768 kJ
Fedt29.39 g
Mættet fedt18.3 g
Kulhydrat63.26 g
Sukker21.3 g
Protein32.1 g
Salt2.7 g

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Riv citronskal fint, og skær citron i både. Fordel fritter på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med oregano [1/2 pakke, 2P] og citronskal. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. 

Bag i ovnen 25-30 min, eller indtil gyldne.

Bag tomater
2

Halver cherrytomater. Fordel på en anden bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15-20 min. Pres eller hak hvidløg fint. Riv halvdelen af agurk, og pres så meget væske ud som muligt. Skær resten i skiver.

Forbered halloumi
3

Skær halloumi i skiver (2 pr. person). 

Lav tzatziki & salat
4

Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. Bland yoghurt, hvidløg og revet agurk i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Bland agurkeskiver, ovnbagte cherrytomater, salat, et skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en stor skål.

Steg halloumi
5

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme, når fritterne har 5 min tilbage. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage, og vend indtil halloumi er dækket.

Server
6

Anret fritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og citronbåde.