HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitron Og Honningstegt Halloumi
topBanner
Citron- og honningstegt halloumi

Citron- og honningstegt halloumi

med tzatziki & oreganofritter

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så gode, som det lyder. Sammen med en frisk salat på bl.a. radiser og spinat kan du samle alle smage og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!

Tags:Vegetarisk
Allergener:mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 g

Halloumi

(Indeholdermælk)

25 g

Kartofler

½ g

Citron

Honning

Blandet salat

Hvidløgsfed

Radiser

Agurk

Oregano

Fraiche

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1561.835 kJ
Kalorier (kcal)373.2875 kcal
Fedt24.1375 g
Mættet fedt15.6 g
Kulhydrat12.4125 g
Sukker12.4 g
Protein23.1775 g
Salt2.6 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med oregano [½ pakke, 2 pers.]. Krydr med salt* og peber*.Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min. Skær citron i både. 

2

Skær halloumi i skiver (2 pr. person).

3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv agurk groft. Skær radiser [½ pose, 2 pers.] i kvarte.

4

Pres væde fra agurk med hænderne over håndvasken. Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], hvidløg og agurk i en skål. Krydr med salt* og peber*. Bland radiser, salat, et skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en anden skål.

5

Dup halloumi tør med køkkenrulle. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage.

6

Anret oreganofritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og citronbåde.