Citron- og honningstegt halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citron- og honningstegt halloumi

Citron- og honningstegt halloumi

med tzatziki & oreganofritter

Forkæl dig selv med en syndig god middag i græsk stil. Sprøde, hjemmelavede fritter krydret med aromatisk oregano og halloumi stegt i honning og citron er lige så gode, som det lyder. Sammen med en frisk salat på bl.a. radiser og spinat kan du samle alle smage og servere en usædvanlig god middag på ingen tid!

Tags:
Vegetarisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Halloumi

500 g

Kartofler

1 stk

Citron

25 g

Honning

60 g

Blandet salat

1 stk

Hvidløgsfed

75 g

Radiser

1 stk

Agurk, piccolo

stk

Agurk

½ g

Oregano, tørret

75 g

Fraiche

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)373 kcal
Energi (kJ)1562 kJ
Fedt24.14 g
Mættet fedt15.6 g
Kulhydrat12.41 g
Sukker12.4 g
Protein23.18 g
Salt2.6 g

Fremgangsmåde

Lav oreganofritter
1

Forvarm ovn til 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Drys med oregano [½ pakke, 2 pers.]. Krydr med salt* og peber*.Vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min. Skær citron i både. 

Forbered halloumi
2

Skær halloumi i skiver (2 pr. person).

Forbered grøntsager
3

Pres eller hak hvidløg fint. Riv agurk groft. Skær radiser [½ pose, 2 pers.] i kvarte.

Bland salat
4

Pres væde fra agurk med hænderne over håndvasken. Bland fraiche [½ pakke, 2 pers.], hvidløg og agurk i en skål. Krydr med salt* og peber*. Bland radiser, salat, et skvæt citronsaft og en smule olivenolie* i en anden skål.

Steg halloumi
5

Dup halloumi tør med køkkenrulle. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg halloumi i 2 min på hver side. Tilsæt honning og et skvæt citronsaft, når der er 1 min tilbage.

Server
6

Anret oreganofritter, halloumi og salat på tallerkener. Server med tzatziki og citronbåde.