
Træd ind i en verden af krydderier med vores chiliglaseret tofu. Vi steger tofu og vender den i sød chilisauce og serverer det på en bund af syrlige kokosris og stegte grøntsager. Retten toppes med forårsløg og lækker srirachamayonnaise for ekstra smag.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
180 g
Tofu
(Indeholder: Soja)
150 g
Basmatiris
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Forårsløg
8 g
Majsstivelse
20 ml
Sojasauce
(Indeholder: Soja, Gluten)
40 g
Sød chilisauce
20 g
Sriracha
200 g
Wokblanding
200 g
Champignon
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde spor af: Nøtter, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
½ spsk
Olie til stegning
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til tofu
1 spsk
Olie til grøntsager
1 dl
Vand til grøntsager

Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.
Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og lad simre i 10 min på middellav varme.
Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Imens, skær citrusfrugt i kvarte.
Skær svampe i tynde skiver.
Snit forårsløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.

Dup tofu tør med køkkenrulle, og skær i 2 cm tern. Krydr med salt.
Bland majsstivelse og et nip peber i en dyb tallerken.
Vend tofu i majsstivelsesblandingen.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg svampe, hvidløg og wokblanding i 2-3 min.
Tilsæt sojasauce, sriracha og vand, og steg i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Imens, opvarm en anden stor stegepande med en smule olivenolie på middelhøj varme.
Steg tofu i 3-4 min på hver side, eller inden gylden.
Tilsæt sød chilisaucei, vend med tofu, og fjern fra varmen.
Rør et stort skvæt citrusfrugtsaft i ris lige inden servering.

Anret ris, grøntsager og tofu i dybe tallerkener.
Drys med forårsløg.
Top med srirachamayonnaise og resterende citrusfrugt.