I aften frister vi med en mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner, hakkede tomater og Tex-Mex krydderi. Serveres med sprøde tortillachips, spicy jalapeño og en cremet srirachadressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Oksebouillon
1 pakke
Sorte bønner
225 g
Hakket oksekød
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
½ stk
Jalapeno
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
½ dl
Vand (trin 3)
Flæk jalapeno [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.
Skyl sorte bønner under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød med Tex-Mex, salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber i 4-5 min, eller indtil brunet.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Tilsæt hakkede tomater, jalapeno, sorte bønner, oksebouillon og vand [1/2 dl I 1 dl], og lad simre uden låg i 8-10 min, eller indtil tyknet.
Smag til med salt og peber.
Imens, bland fraiche [1/2 pakke, 2P] og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en lille skål, og krydr med et nip salt.
TIP: Spring jalapenoen og srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret chili i skåle.
Top med srirachadressing.
Server med tortillachips.