
En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner, hakkede tomater, rødløg og Tex-Mex krydderi. Serveres med sprøde tortillachips, mild mozzarella, spicy jalapeño og en cremet srirachadressing.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
4 g
Bouillon
1 pakke
Sorte bønner
250 g
Hakket oksekød
½ stk
Chili
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde spor af: Mælk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
1 pakke
Hakkede tomater
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)

Flæk jalapeno [1/2 stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Skyl sorte bønner under koldt vand i en si.

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg hakket oksekød med Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i 5-7 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt hakkede tomater, halvdelen af jalapeno, sorte bønner, oksebouillon, vand [1/2 dl I 1 dl], og rør rundt. Lad simre i 8-10 min, eller indtil tyknet.
Smag til med salt og peber.
TIP: Spar på jalapenoen, hvis ikke alle er til stærk mad.

Bland yoghurt og sriracha [1/2 pakke, 2P] i en lille skål, og smag til med salt.

Anret chili i skåle.
Top med srirachadressing og resterende jalapeno.
Server med tortillachips.