En mexicansk klassiker som hele familien vil elske. Chili con carne med sorte bønner, hakkede tomater, rødløg og Tex-Mex krydderi. Serveres med sprøde tortillachips, mild mozzarella, spicy jalapeño og en cremet srirachadressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Oksebouillon
1 pakke
Sorte bønner
250 g
Hakket oksekød
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
½ stk
Jalapeno
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 3)
Skær halvdelen af jalapeño [1/2 stk, 2P] i tynde skiver, og hak resten fint. TIP: Fjern kernerne først, hvis du foretrækker retten mildere.
Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme. Tilsæt hakket oksekød, Tex-Mex og et nip salt* og peber*, og steg i 5-7 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt hakkede tomater, hakket jalapeño, sorte bønner, oksebouillon, vand* [1/2 dl I 1 dl] og et nip salt* og peber*, og rør rundt. TIP: Spring jalapeñoen over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Lad simre i 8-10 min, eller indtil tyknet. Tag gryden af varmen, og smag til med salt* og peber*.
Bland fraiche [1/2 pakke, 2P] og sriracha efter smag i en lille skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Anret chili i skåle. Top med revet mozzarella, resterende jalapeño og en klat srirachadressing. Server med tortillachips.