Lasagne er altid et hit, og denne vegetariske version vil garanteret også score points ved spisebordet! De friske lasagneplader gør den lynhurtig at lave, og fyldet består af lag af zucchini, aubergine, tomatsauce og revet ost. Vi topper med frisk mozzarella og bager den gylden og velduftende i ovnen.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
200 g
Friske Lasagneplader
(Indeholder: Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
1 stk
Aubergine
125 g
Mozzarella
(Indeholder: Mælk)
390 g
Hakkede tomater m. basilikum
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Zucchini
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Æg, Mælk)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder: Æg)
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til stegning
1 dl
Vand til sauce
1 tsk
Sukker til sauce
½ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær aubergine og zucchini i 1/2 cm skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hæld væde fra mozzarella, og dup tør med køkkenrulle.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil let bløde.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Svits hvidløg og Mamas Favorit i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, vand, sukker, salt og et nip peber, og lad simre i 4-5 min, eller indtil let tyknet.
Fordel tomatsauce i bunden af et ildfast fad, og top med lasagneplader.
Hæld endnu et lag tomatsauce over lasagneplader, og fordel grøntsager i et jævnt lag. Top med revet ost.
Fortsæt med resterende tomatsauce, lasagneplader, grøntsager og ost. Afslut med tomatsauce.
Fordel mozzarella over lasagne.
TIP: Fordel grøntsager og tomatsauce i tynde lag.
Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil osten er gylden.
TIP: Hvis du ikke har travlt, kan du lade lasagnen hvile i 10 min. Det gør den mere fast, og lettere at skære ud.
Anret lasagne på tallerkener.