Skip to main content

'Cheesy' grøntsagslasagne

med lag af aubergine, mozzarella og zucchini.

Lasagne er altid et hit, og denne vegetariske version vil garanteret også score points ved spisebordet! De friske lasagneplader gør den lynhurtig at lave, og fyldet består af lag af zucchini, aubergine, tomatsauce og revet ost. Vi topper med frisk mozzarella og bager den gylden og velduftende i ovnen.

Tags:
Kort forberedelse
Allergener:
Æg
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Friske Lasagneplader

(Indeholder: Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

1 stk

Aubergine

125 g

Mozzarella

(Indeholder: Mælk)

390 g

Hakkede tomater m. basilikum

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Zucchini

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Æg, Mælk)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 spsk

Olie til stegning

1 dl

Vand til sauce

1 tsk

Sukker til sauce

½ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)2669 kJ
Kalorier (kcal)638 kcal
Fedt23.7 g
Mættet fedt11 g
Kulhydrat73.5 g
Sukker18.3 g
Kostfibre10 g
Protein29.3 g
Salt3.8 g
Potassium225 mg
Calcium11.3 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær aubergine og zucchini i 1/2 cm skiver. 

Pres eller hak hvidløg fint. 

Hæld væde fra mozzarella, og dup tør med køkkenrulle. 

2

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber. 

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil let bløde.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

3

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Svits hvidløg og Mamas Favorit i 30 sek, eller indtil velduftende. 

Tilsæt hakkede tomater, vand, sukker, salt og et nip peber, og lad simre i 4-5 min, eller indtil let tyknet. 

4

Fordel tomatsauce i bunden af et ildfast fad, og top med lasagneplader.

Hæld endnu et lag tomatsauce over lasagneplader, og fordel grøntsager i et jævnt lag. Top med revet ost. 

Fortsæt med resterende tomatsauce, lasagneplader, grøntsager og ost. Afslut med tomatsauce. 

Fordel mozzarella over lasagne.   

TIP: Fordel grøntsager og tomatsauce i tynde lag.

5

Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil osten er gylden.

TIP: Hvis du ikke har travlt, kan du lade lasagnen hvile i 10 min. Det gør den mere fast, og lettere at skære ud.

6

Anret lasagne på tallerkener.