Skip to main content
Caribisk kokos- og bønnegryde

Caribisk kokos- og bønnegryde

med bløde cajunris og stærk ananassalsa

4.2
(248)

Her forkæler vi jer med masser af lækre ingredienser, der sammen giver dig en virkelig dejlig ret. Vi starter med ris, der får ekstra god cajunsmag ved at blive kogt med vores færdige krydderiblanding Ay Cajun-ba. Imens risen koger, laver vi en vidunderlig caribisk bønnegryde med løg, hvidløg, peberfrugter og kokosmælk. Vi topper lækkerierne med cashewnødder, og serverer sammen med en skøn, og lidt stærk ananas- og avocadosalsa.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Hvedefri
Mælkefri
Allergener:
Sulfitter
Æg
Sennep
Nøtter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Løg

1 stk

Peberfrugt

½ pakke

Kidneybønner

35 g

Tomatpuré

200 ml

Kokosmælk

10 g

Sriracha

1 stk

Koriander

½ stk

Chili

50 g

Ananas

1 stk

Avocado

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder: Æg, Sennep)

20 g

Cashewnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Vand (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)3586 kJ
Kalorier (kcal)857 kcal
Fedt46.9 g
Mættet fedt20.2 g
Kulhydrat89.2 g
Sukker15.1 g
Kostfibre11.3 g
Protein18.9 g
Salt2 g
Potassium362.6 mg
Calcium15.7 mg
Iron0.4 mg

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middel varme. Tilsæt Ay Cajun-ba og steg i 30 sek, indtil velduftende.Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i yderligere 10 min. 

 Forbered råvarer
2

Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl kidneybønner [½ stk, 2P] under koldt vand* i en si. Opvarm en stor, tør stegepande ved middelhøj varme, og rist cashewnødder i 2-3 min, indtil gyldne.

Kog gryde
3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Jorden rundt, og steg i yderligere 1 min. Sænk til middel varme, og tilsæt kidneybønner, tomatpuré, kokosmælk, sriracha [½ stk, 2P], og vand* [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 5-7 min. Smag til med salt* og peber*.

Forbered frugt & grønt
4

Fjern skræl fra ananas og skær ananas i 1 cm tern. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Hak koriander groft. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. TIP: Spring chili over, eller brug mindre hvis du ikke kan lide stærk mad. TIP: Chilin er stærk så tilsæt den kun til voksenportionerne hvis børnene ikke kan lide stærk mad.

Lav ananas- og avocadosalsa
5

Bland ananas, avocado, koriander, chili, en smule olivenolie*, og et nip salt* og peber* i en skål.

Server
6

Anret ris och bønnegryde i dybe tallerkener. Top med ananas- og avocadosalsa og cashewnødder.