Caribisk kokos- og bønnegryde
med bløde cajunris og stærk ananassalsa
Her forkæler vi jer med masser af lækre ingredienser, der sammen giver dig en virkelig dejlig ret. Vi starter med ris, der får ekstra god cajunsmag ved at blive kogt med vores færdige krydderiblanding Ay Cajun-ba. Imens risen koger, laver vi en vidunderlig caribisk bønnegryde med løg, hvidløg, peberfrugter og kokosmælk. Vi topper lækkerierne med cashewnødder, og serverer sammen med en skøn, og lidt stærk ananas- og avocadosalsa.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
150 g
Basmatiris
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
½ pakke
Kidneybønner
½ dåse
Tomatpuré
200 ml
Kokosmælk
10 g
Sriracha
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
50 g
Ananas
1 stk
Avocado
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder Æg, Sennep)
20 g
Cashewnødder
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 3)
Fremgangsmåde
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Tilsæt Ay Cajun-ba, og rist i 30 sek. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i yderligere 10 min.
Hak løg [½ stk, 2P] fint. Hak hvidløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl kidneybønner [½ pakke, 2P] under koldt vand* i en si. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Jorden Rundt, og steg videre i 1 min. Sænk til middel varme, og tilsæt kidneybønner, tomatpuré [½ dåse, 2P], kokosmælk, sriracha [½ pakke, 2P] og vand* [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 5-7 min. Smag til med salt* og peber*.
Skær ananas i 1 cm tern. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Hak koriander groft. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Bland ananas, avocado, koriander, chili, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.
Anret ris og bønnegryde i dybe tallerkener. Top med ananas- og avocadosalsa. Drys med cashewnødder.