
Her forkæler vi jer med masser af lækre ingredienser, der sammen giver dig en virkelig dejlig ret. Vi starter med ris, der får ekstra god cajunsmag ved at blive kogt med vores færdige krydderiblanding Ay Cajun-ba. Imens risen koger, laver vi en vidunderlig caribisk bønnegryde med løg, hvidløg, peberfrugter og kokosmælk. Vi topper lækkerierne med cashewnødder, og serverer sammen med en skøn, og lidt stærk ananas- og avocadosalsa.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
150 g
Basmatiris
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
2 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Løg
1 stk
Peberfrugt
½ pakke
Kidneybønner
35 g
Tomatpuré
200 ml
Kokosmælk
10 g
Sriracha
1 stk
Koriander
½ stk
Chili
50 g
Ananas
1 stk
Avocado
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
20 g
Cashewnødder
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Byg, Gluten, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Vand (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande ved middel varme. Tilsæt Ay Cajun-ba og steg i 30 sek, indtil velduftende.Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rør rundt, og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i yderligere 10 min.

Hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl kidneybønner [½ stk, 2P] under koldt vand* i en si. Opvarm en stor, tør stegepande ved middelhøj varme, og rist cashewnødder i 2-3 min, indtil gyldne.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande ved middelhøj varme. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Jorden rundt, og steg i yderligere 1 min. Sænk til middel varme, og tilsæt kidneybønner, tomatpuré, kokosmælk, sriracha [½ stk, 2P], og vand* [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 5-7 min. Smag til med salt* og peber*.

Fjern skræl fra ananas og skær ananas i 1 cm tern. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Hak koriander groft. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. TIP: Spring chili over, eller brug mindre hvis du ikke kan lide stærk mad. TIP: Chilin er stærk så tilsæt den kun til voksenportionerne hvis børnene ikke kan lide stærk mad.

Bland ananas, avocado, koriander, chili, en smule olivenolie*, og et nip salt* og peber* i en skål.

Anret ris och bønnegryde i dybe tallerkener. Top med ananas- og avocadosalsa og cashewnødder.