HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCaribisk Kokos Og Bønnegryde
topBanner
Caribisk kokos- og bønnegryde

Caribisk kokos- og bønnegryde

med bløde cajunris og stærk ananassalsa

Her forkæler vi jer med masser af lækre ingredienser, der sammen giver dig en virkelig dejlig ret. Vi starter med ris, der får ekstra god cajunsmag ved at blive kogt med vores færdige krydderiblanding Ay Cajun-ba. Imens risen koger, laver vi en vidunderlig caribisk bønnegryde med løg, hvidløg, peberfrugter og kokosmælk. Vi topper lækkerierne med cashewnødder, og serverer sammen med en skøn, og lidt stærk ananas- og avocadosalsa.

Tags:HurtigVegetarisk
Allergener:sulfitterægsennepnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholdersulfitter)

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Løg

1 stk

Rød peberfrugt

½ pakke

Kidneybønner

½ dåse

Tomatpuré

200 ml

Kokosmælk

10 g

Sriracha

1 pose

Koriander

½ stk

Chili

50 g

Ananas

1 stk

Avocado

4 g

Jorden Rundt

(Indeholderæg, sennep)

20 g

Cashewnødder

(Indeholdernødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

2 spsk

Vand (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)764 kcal
Energi (kJ)3198 kJ
Fedt34.36 g
Mættet fedt19.6 g
Kulhydrat83.96 g
Sukker17 g
Protein16.77 g
Salt1.9 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middel varme. Tilsæt Ay Cajun-ba, og rist i 30 sek. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i yderligere 10 min. 

2

Hak løg [½ stk, 2P] fint. Hak hvidløg fint. Skær peberfrugt i 2 cm tern. Skyl kidneybønner [½ pakke, 2P] under koldt vand* i en si. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne, og overfør til en skål.

3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i 2-3 min. Tilsæt Jorden Rundt, og steg videre i 1 min. Sænk til middel varme, og tilsæt kidneybønner, tomatpuré [½ dåse, 2P], kokosmælk, sriracha [½ pakke, 2P] og vand* [2 spsk | 4 spsk], og lad simre i 5-7 min. Smag til med salt* og peber*.

4

Skær ananas i 1 cm tern. Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i 1 cm tern. Hak koriander groft. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

5

Bland ananas, avocado, koriander, chili, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål.

6

Anret ris og bønnegryde i dybe tallerkener. Top med ananas- og avocadosalsa. Drys med cashewnødder.