Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
I aften steger vi cajunkrydrede vegetarstrimler, som vi serverer med majsris blandet med frisk spinat. Spændende tilbehør er chimichurri, en krydret sauce som vi i aften bruger til at marinere rødløg. Vi topper herlighederne med spicy srirachamayo, og så er maden klar til at nydes.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Rødløg
½ stk
Lime
1 pose
Koriander
½ stk
Rød chili
1 stk
Hvidløgsfed
1 dåse
Majs
150 g
Langkornede hvide ris
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
200 g
Veganske strimler
(Indeholder Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
1 spsk
Olivenolie (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
2.5 dl
Vand (trin 1)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Sukker (trin 3)
½ dl
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Pres eller hak hvidløg fint.
Hæld væde fra majs.
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg hvidløg og majs i 2-3 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [2,5 dl | 5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner og hak fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Hak koriander fint.
TIP: Det er vigtigt, at korianderen hakkes fint.
Bland rødløg, limesaft [1 spsk | 2 spsk], olivenolie [2 spsk | 4 spsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk], chili, koriander og et nip salt i en lille skål.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg veganske strimler med Ay Cajun-ba, vand [1/2 dl | 1 dl] og et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil brunet.
Imens, bland srirachamayonnaise og et skvæt vand i en lille skål.
Skyl spinat.
Rør spinat i gryden med færdig ris.
Anret majsris i dybe tallerkener.
Top med veganske strimler og chimichurri.
Dryp med srirachamayonnaise.