I aften ovnbager vi kartofler og rodfrugter krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag. Samtidig steger vi dejlige koftaer, og så topper vi med en smuk grøn persilleyoghurt, spinat og friske granatæblekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
4 g
Panamad
30 g
Spinat
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
225 g
Hakket oksekød
500 g
Kartofler
½ stk
Granatæble
1 stk
Rødbede
4 g
Za'atar
(Indeholder: Sesam)
1 stk
Pastinak
2 stk
Gulerod
1 stk
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til grøntsager
1 stk
Æg til panering
½ tsk
Salt til panering
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både og gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm stave.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med za'atar, salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Imens, rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.
TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.
Bland hakket oksekød, rasp, Panamad, æg og salt i en mellemstor skål.
Form fars til 8 cm lange og 2,5 cm brede koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaer er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat.
Hak persille fint.
Bland yoghurt, persille og et nip salt i en lille skål.
Bland færdigbagte rodfrugter med spinat på bagepladen indtil den er faldet sammen.
TIP: Tilsæt et skvæt vand til yoghurten, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.
Anret rodfrugter og koftaer på tallerkener.
Top med granatæblefrø og persilleyoghurt.