Skip to main content
Pandestegt kofta
Pandestegt kofta

Pandestegt kofta

med za'atar-bagte rodfrugter og granatæble

I aften ovnbager vi kartofler og rodfrugter krydret med den spændende krydderiblanding Za'atar, som giver en vidunderlig smag. Samtidig steger vi dejlige koftaer, og så topper vi med en smuk grøn persilleyoghurt, spinat og friske granatæblekerner.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk
Sesam

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Panamad

30 g

Spinat

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

225 g

Hakket oksekød

500 g

Kartofler

½ stk

Granatæble

1 stk

Rødbede

4 g

Za'atar

(Indeholder: Sesam)

1 stk

Pastinak

2 stk

Gulerod

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

1 stk

Æg til panering

½ tsk

Salt til panering

Næringsindhold

Energi (kJ)2866 kJ
Kalorier (kcal)685 kcal
Fedt20.1 g
Mættet fedt8.3 g
Kulhydrat90 g
Sukker27.4 g
Kostfibre12.8 g
Protein38.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.8 g
Potassium1489.8 mg
Calcium7.8 mg
Iron2.5 mg

Fremgangsmåde

Bag rodfrugter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm både og gulerod (uskrællet), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm stave.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med za'atar, salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte

Forbered granatæble
2

Imens, rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn frøene med fingrene. Lad frøene falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. Skyl frø under koldt vand i en si.

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Bland fars
3

Bland hakket oksekød, rasp, Panamad, æg og salt i en mellemstor skål.

Steg koftaer
4

Form fars til 8 cm lange og 2,5 cm brede koftaer (3 pr. person).

Opvarm en smule olivenolie i en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaer er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Bland persilleyoghurt
5

Imens, skyl spinat.

Hak persille fint.

Bland yoghurt, persille og et nip salt i en lille skål.

Bland færdigbagte rodfrugter med spinat på bagepladen indtil den er faldet sammen.

TIP: Tilsæt et skvæt vand til yoghurten, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.

Server
6

Anret rodfrugter og koftaer på tallerkener.

Top med granatæblefrø og persilleyoghurt.