topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bønnegryde

Bønnegryde

med kokosmælk & limeris

Bønnegryde med kokosmælk er en skøn ret, som er nem og hurtig at tilberede. Sorte bønner, hakkede tomater og kokosmælk udgør grunden for denne gryderet, der får ekstra smag af Panamat og ingefær. Imens gryden simrer, laver vi et friskt limeris, som både er super velsmagende og smukt at se på.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grøntsagsbouillon

1 pakke

Sorte bønner

200 ml

Kokosmælk

100 g

Basmatiris

1 stk

Lime, økologisk

1 stk

Gulerod

4 g

Panamad

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 stk

Forårsløg

1 stk

Rødløg

1 stk

Ingefær

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt (trin 1)

efter behov

Sukker (trin 4)

3 dl

Vand (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)455 kcal
Energi (kJ)1902 kJ
Fedt20.5 g
Mættet fedt16.7 g
Kulhydrat44.19 g
Sukker21.9 g
Protein16.3 g
Salt4.9 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], skru ned til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered grøntsager
2

Skyl bønner under koldt vand* i en si. Skær gulerod (uskrællet) i små tern. Hak rødløg fint. Riv ingefær fint. Snit forårsløg fint. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Steg grøntsager
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt bønner, ingefær og Panamad, og steg videre i 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*.

Lav bønnegryde
4

Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, kokosmælk og et nip sukker*, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt et skvæt limesaft. TIP: Tilsæt mere limesaft efter smag!

Tilsæt spinat
5

Tilsæt spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*. Vend limeskal i gryden med færdigkogt ris.

Server
6

Anret limeris og bønnegryde i dybe tallerkener. Top med forårsløg. Server med limebåde.