
Bønnegryde
med kokosmælk & limeris
Bønnegryde med kokosmælk er en skøn ret, som er nem og hurtig at tilberede. Sorte bønner, hakkede tomater og kokosmælk udgør grunden for denne gryderet, der får ekstra smag af Panamat og ingefær. Imens gryden simrer, laver vi et friskt limeris, som både er super velsmagende og smukt at se på.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
4 g
Grøntsagsbouillon
1 pakke
Sorte bønner
200 ml
Kokosmælk
100 g
Basmatiris
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Gulerod
4 g
Panamad
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 stk
Forårsløg
1 stk
Rødløg
1 stk
Ingefær
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt (trin 1)
efter behov
Sukker (trin 4)
3 dl
Vand (trin 1)
Fremgangsmåde
Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], skru ned til lav varme, og kog under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!
Skyl bønner under koldt vand* i en si. Skær gulerod (uskrællet) i små tern. Hak rødløg fint. Riv ingefær fint. Snit forårsløg fint. Riv limeskal fint, og skær lime i både. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt bønner, ingefær og Panamad, og steg videre i 1 min. Krydr med et nip salt* og peber*.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon, kokosmælk og et nip sukker*, og bring i kog. Sænk til middel varme, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt et skvæt limesaft. TIP: Tilsæt mere limesaft efter smag!
Tilsæt spinat, og rør indtil den er faldet sammen. Smag til med salt* og peber*. Vend limeskal i gryden med færdigkogt ris.
Anret limeris og bønnegryde i dybe tallerkener. Top med forårsløg. Server med limebåde.