topBanner
Biksemad

Biksemad

med rødbede, æble & syltet rødløg

Dansk husmandskost er altid et sikkert kort, når man serverer middag til familien. Her kommer en hurtig og spændende variation af biksemad, som vores dygtige kok Sara har piftet op med syrligt æble, ovnbagte kartofler, rødbeder og syltede løg. Retten serveres med klassisk tilbehør såsom velsmagende, mundrette pølsestykker og spejlæg.

Tags:Børnevenlig
Allergener:glutensojaæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid40 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

2 stk

Rødbede

1 stk

Rødløg

50 ml

Hvidvinseddike

1 pose

Bredbladet persille

2 stk

Pølse, svine-/oksekød

1 stk

Æble

1 spsk

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

50 g

Ketchup

4 g

Middelhavsdrøm

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 dl

Vand*

1 spsk

Sukker*

½ tsk

Salt*

2 stk

Æg*

(Indeholderæg)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2707 kJ
Kalorier (kcal)647 kcal
Fedt25 g
Mættet fedt8 g
Kulhydrat83 g
Sukker35 g
Protein28 g
Salt6 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Forvarm ovn til 220°C/200°C varmluft.

Kog vand* i en elkedel eller gryde.

Skær kartofler (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

2

Fordel kartofler og rødbede på en bageplade. Dryp med olivenolie*. Drys med Middelhavsdrøm. Krydr med salt* og peber*. Vend sammen.

Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil gyldne og sprøde.

3

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Bland kogende vand*, hvidvinseddike, sukker* og salt* i en skål. Vend rødløg i skålen. Stil til side.

Hak persille groft.

Skær pølse i halve skiver.

Skær æble i 1 cm tern.

Bland ketchup og sojasauce [½ pakke, 2 pers.] i en lille skål.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg pølse og æble i 8-10 min.

Tilsæt ovnbagte kartofler og rødbede.

Tilsæt ketchupsauce og 1/2 persille. Rør det hele sammen. Stil til side.

5

Opvarm en smule olivenolie* i en anden stegepande ved middelhøj varme.

Spejl æg* i 5-6 min. Krydr med salt* og peber*.

6

Anret biksemad på tallerkener.

Top med spejlæg, rødløg og resterende persille.

Krydr med salt* og peber*.