Skip to main content
Oksekødboller i krydret sauce
Oksekødboller i krydret sauce

Oksekødboller i krydret sauce

med mandel-urtebulgur og gulerodssalat

I aften laver vi fantastiske oksekødboller som får lov at simre i en skøn sauce med tomat, chili, fløde og vores egen krydderiblanding som vi kalder Hello Sunrise. Spændende tilbehør er bulgur vendt med mynte, koriander og mandler, og en frisk gulerodssalat med agurk.

Tags:
Stærk
Børnevenlig
Allergener:
Selleri
Sennep
Mælk
Nødder
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

35 g

Tomatpuré

½ g

Chiliflager

½ stk

Løg

20 g

Mandler

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

85 g

Bulgur

(Indeholder: Hvede, Gluten)

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Mynte & koriander

1 stk

Gulerod

1 stk

Agurk

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 5)

1 dl

Vand (trin 5)

Næringsindhold

Energi (kJ)3418 kJ
Kalorier (kcal)817 kcal
Fedt53.1 g
Mættet fedt23.9 g
Kulhydrat46.3 g
Sukker12.8 g
Kostfibre9.4 g
Protein38 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.2 g
Potassium368.6 mg
Calcium26.4 mg
Iron2.9 mg

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, kyllingebouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘blød.

Lav fars
2

Riv løg [½ stk, 2P] groft.

Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], løg og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken. 


Steg kødboller
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet), og overfør til en tallerken. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
4

Skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak mandler, mynte og koriander groft.

Bland agurk, gulerod, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor skål.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande (skyl ikke af) på middel varme.

Steg tomatpuré, Hello Sunrise og chiliflager [1/2 pose, 2P] i 1-2 min.

Tilsæt madlavningsfløde, vand [1 dl | 2 dl] salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber og kødbollerne. Lad simre i 2-3 min, indtil let tyknet.

Vend mynte, koriander og mandler i gryden med bulgur.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk. - Spring chili over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret sauce, kødboller og bulgur i dybe tallerkener.