I aften laver vi fantastiske oksekødboller som får lov at simre i en skøn sauce med tomat, chili, fløde og vores egen krydderiblanding som vi kalder Hello Sunrise. Spændende tilbehør er bulgur vendt med mynte, koriander og mandler, og en frisk gulerodssalat med agurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
4 g
Hello Sunrise
(Indeholder: Selleri, Sennep)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
35 g
Tomatpuré
½ g
Chiliflager
½ stk
Løg
20 g
Mandler
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
85 g
Bulgur
(Indeholder: Hvede, Gluten)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Mynte & koriander
1 stk
Gulerod
1 stk
Agurk
2.5 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
1 stk
Æg (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
1 dl
Vand (trin 5)
Bring vand [2,5 dl | 4,5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, kyllingebouillon og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘blød.
Riv løg [½ stk, 2P] groft.
Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], løg og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (4 pr. person), og overfør til en tallerken.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 12-14 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet), og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Skræl gulerod og agurk til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak mandler, mynte og koriander groft.
Bland agurk, gulerod, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en mellemstor skål.
Opvarm samme stegepande (skyl ikke af) på middel varme.
Steg tomatpuré, Hello Sunrise og chiliflager [1/2 pose, 2P] i 1-2 min.
Tilsæt madlavningsfløde, vand [1 dl | 2 dl] salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber og kødbollerne. Lad simre i 2-3 min, indtil let tyknet.
Vend mynte, koriander og mandler i gryden med bulgur.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk. - Spring chili over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret sauce, kødboller og bulgur i dybe tallerkener.