Bagte kødboller i ostesauce og spaghetti
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bagte kødboller i ostesauce og spaghetti

Bagte kødboller i ostesauce og spaghetti

med gulerodssalat med tomat og basilikum

Skriger børnene efter kødboller og spaghetti? Overrask dem med denne spændende opskrift på kødboller som ovnbages sammen med en fantastisk sauce med hakkede tomater, kyllingebouillon, sojasauce og revet gouda. Vi serverer vores kødboller med perfekt kogt spaghetti, og en smuk og frisk salat med tomat, gulerod og basilikum.

Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 pakke

Spaghetti

(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Sennep, Soja)

4 g

Kyllingebouillon

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

½ pakke

Hakkede tomater

1 stk

Tomat

1 stk

Gulerod

1 pose

Basilikum

50 g

Revet gouda

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

½ dl

Vand (trin 4)

½ tsk

Sukker (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4758 kJ
Kalorier (kcal)1137 kcal
Fedt35.4 g
Mættet fedt14.5 g
Kulhydrat88.2 g
Sukker13.6 g
Protein46.7 g
Salt7.8 g

Redskaber

Stegepande
Ildfast fad
Medium Saucepan

Fremgangsmåde

Lav fars
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.

Form fars til kødboller (5 pr. person).

Brun kødboller
2

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg kødboller i 2-3 min, indtil brunet, og overfør til et ildfast fad.

Kog pasta
3

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'. 

Hæld vand fra og vend pasta med en smule olivenolie i gryden.

TIP: Kogevandet skal være lige så salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder at pasta er gennemkogt, men stadigvæk har en smule bid.

Bag kødboller
4

Imens, opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vand [1/2 dl | 1 dl], kyllingebouillon, sojasauce og sukker [1/2 tsk | 1 tsk]. Kog i 2-3 min, indtil tyknet.

Tilsæt saucen til bageformen med frikadeller.

Kom sauce i fadet med kødboller, og bag i 10 min, indtil gennemstegt. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav salat
5

Imens, skær tomat i 1 cm tern.

Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak basilikum groft.

Bland tomat, gulerod, basilikum, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.

Tag kødboller ud af ovnen og top med ost.

Bag i 1-2 min, indtil osten er smeltet.

Server
6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med sauce og kødboller.

Server med salat.