Skriger børnene efter kødboller og spaghetti? Overrask dem med denne spændende opskrift på kødboller som ovnbages sammen med en fantastisk sauce med hakkede tomater, kyllingebouillon, sojasauce og revet gouda. Vi serverer vores kødboller med perfekt kogt spaghetti, og en smuk og frisk salat med tomat, gulerod og basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Hakket oksekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Hvede, Gluten Kan indeholde Sennep, Soja)
4 g
Kyllingebouillon
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
½ pakke
Hakkede tomater
1 stk
Tomat
1 stk
Gulerod
1 pose
Basilikum
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
1 stk
Æg (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
½ dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Sukker (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Bland hakket oksekød, æg [1 stk | 2 stk], rasp og salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål.
Form fars til kødboller (5 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg kødboller i 2-3 min, indtil brunet, og overfør til et ildfast fad.
Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.
Hæld vand fra og vend pasta med en smule olivenolie i gryden.
TIP: Kogevandet skal være lige så salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder at pasta er gennemkogt, men stadigvæk har en smule bid.
Imens, opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vand [1/2 dl | 1 dl], kyllingebouillon, sojasauce og sukker [1/2 tsk | 1 tsk]. Kog i 2-3 min, indtil tyknet.
Tilsæt saucen til bageformen med frikadeller.
Kom sauce i fadet med kødboller, og bag i 10 min, indtil gennemstegt.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær tomat i 1 cm tern.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Hak basilikum groft.
Bland tomat, gulerod, basilikum, olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en mellemstor skål.
Tag kødboller ud af ovnen og top med ost.
Bag i 1-2 min, indtil osten er smeltet.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med sauce og kødboller.
Server med salat.