Kylling, kartofler, sauce og salat. Det har I sikkert spist mange gange. I aften overrasker vi dog med spændende twist på de klassiske råvarer. Vi koger kartofler med pastinak, og moser dem til et cremet kartoffel-pastinakmos. Kyllingen krydrer vi med citronpeber, og bruner den på panden. Derefter lader vi den bages færdig i ovnen, inden vi topper den med en fantastisk dildsauce. Aftenens salat indeholder spinat, gulerod og æble.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Kyllingebouillon
280 g
Kyllingebryst
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
1 stk
Gulerod
1 stk
Pastinak
500 g
Bagekartoffel
2 g
Citronpeber
1 stk
Æble
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Smør til sauce
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler og pastinak i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv.
Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt og citronpeber i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak dild fint.
Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon, dild og et nip peber, og lad simre i 2-3 min, eller indtil gennemvarmet. Stil til side, og hold varm.
Skyl spinat.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Kom spinat, gulerod, æble, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend sammen lige inden servering.
Anret kylling, kartoffel-pastinakmos og æblesalat på tallerkener.
Top kylling med sauce.