I aften skal vi på kulinarisk rejse til Asien og prøve spændende mad, som vi næsten tør love at du ikke har prøvet før. Vi rister brød og topper med syltet agurk, og stegte rejer blandet med mayonnaise og koriander. Fantastisk tilbehør er sprøde sesamfritter og ponzumarineret glaskål.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
2 stk
Briocheboller
300 g
Rejer
1 stk
Agurk
25 ml
Hvidvinseddike
1 pose
Koriander
2 stk
Forårsløg
½ stk
Ingefær
20 g
Sesamfrø
1 stk
Lime
50 g
Asiatisk mayonnaise
15 ml
Ponzudressing
½ stk
Glaskål, hvid
1 spsk
Smør (trin 1)
1 spsk
Smør (trin 2)
½ tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Tænd ovnen på 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et nip salt og peber. Drys med halvdelen af sesamfrø, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Halver boller, og smør med smør [1 spsk I 2 spsk].
Placer direkte på risten i ovnen, og bag i 7-8 min.
Hak rejer groft på et andet skærebræt.
Brun smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rejer i 2-4 min, eller indtil gyldne og gennemstegte, og overfør til en lille skål.
Skræl agurk til lange, tynde bånd.
Hak koriander groft og ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Skræl glaskål [1/2 stk, 2P], og skær i 1/2 cm tykke stave.
Snit forårsløg fint, og skær lime i både.
Bland agurk, hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip salt i en lille skål, og dæk til med vand.
Bland glaskål, ponzudressing, resterende sesamfrø og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Hæld olivenolie i samme stegepande (skyl af først), så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg forårsløg og ingefær i 2-3 min, eller indtil gyldne og sprøde. Overfør med en ske til en tallerken med køkkenrulle.
Tilsæt asiatisk mayonnaise, et skvæt limesaft, koriander, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber til skålen med rejer, og vend sammen.
Hæld lage fra agurk lige inden servering.
Top boller med agurk og rejer, og drys med forårsløg og ingefær.
Server med sesamfritter, glaskål og resterende limebåde.