
Asiatisk inspireret andebryst
med ingefær- og hvidløgsris & kinesisk broccoli
I aften holder vi fest og vi lokker med en yderst delikat og innovativ sammensætning. Sprødt andebryst har hovedrollen, og tilberedning og biroller byder på spændende overraskelser. Vi starter med at stege andebrystet, så marinerer vi det i asiatisk dressing, og til sidst får den en ekstra tur i ovnen. Smagfuldt tilbehør er aromatisk ingefær- og hvidløgsris og sojastegt kinesisk broccoli, cashewnødder og gulerød.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Hvidløgsfed
½ stk
Ingefær
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Gulerod
200 g
Kinesisk broccoli
40 g
Cashewnødder
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
½ stk
Rød chili
1 pose
Mynte & koriander
1 stk
Lime, økologisk
280 g
Andebryst, sous vide
150 g
Jasminris
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
1.5 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200°C/180°C varmluft. Riv ingefær [½ stk, 2P] og hvidløg fint. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits ingefær og hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl I 6 dl], ris og et nip salt* [1/4 tsp I 1/2 tsp], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Krydr andebryst med salt* på alle sider. Placer andebryst med fedtsiden nedad i en kold stegepande. Tænd for blusset på middel varme, og steg i 10 min, eller indtil en del af fedtet er smeltet fra og skindet er sprødt. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Skær kinesisk broccoli i 3-4 cm store buketter. Hak cashewnødder groft.
Brun andebryst i 30 sek på alle sider. Lav en 'båd' af sølvpapir, og hæld asiatisk dressing i. Placer andebryst i 'båden' med fedtsiden opad. Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 4-5 min, eller indtil gennemvarmet. Overfør til en tallerken, dæk til med sølvpapir, og lad hvile i 5 min.
Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Riv limeskal, og skær lime i både. Hak mynte og koriander fint. Bland chili, limeskal, mynte, koriander, olivenolie* [1,5 spsk. | 3 spsk] og et stort skvæt limesaft i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kinesisk broccoli, gulerod og cashewnødder i 3-4 min. Tilsæt sojasauce, og rør rundt. Skær andebryst i skiver.
Anret hvidløgsris, andebryst og grøntsager på tallerkener. Dryp med urteolie. Server med overskydende sauce fra 'båden'.