
Angus Striploin
med rødvinssauce & pastinakmos
Frem med det fineste porcelæn, i aften byder vi nemlig på en luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Hovedrollen er selvfølgelig supermør, perfekt stegt striploin steak. Er i trætte af bønner i bacon-svøb? Så prøver vi noget nyt og svøber bønnerne med prosciutto i stedet for. Kartoffelmosen ligner måske almindeligt kartoffelmos - men den indeholder også pastinak, hvilket giver en helt ny dimension til mosen. Til sidst topper vi med rødvinssauce med skalotteløg og timian. Lad festen starte!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Angus Striploin
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Pastinak
500 g
Kartofler
1 stk
Skalotteløg
1 pose
Timian
300 g
Grønne bønner
25 g
Prosciutto
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 spsk
Vand (trin 5)
2 spsk
Mælk (trin 2)
efter behov
Smør (trin 2)
Fremgangsmåde
Tag bøffer ud af køleskabet. Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skyl bønner under koldt vand* i en si. Halver prosciutto [1/2 pakke, 2P] på langs, og rul en skive rundt om 6-8 bønner, og læg på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med resterende bønner, og dryp med en smule olivenolie*. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil er møre.
Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], en stor klat smør* og et nip salt*, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg for at holde på varmen.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Krydr bøffer med et nip salt* og peber*, og steg i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min hvis du vil have bøfferne mere stegt. VIGTIGT: Når bøfferne er brunede, er det sikkert at spise dem. Lad bøfferne hvile nogle minutter på en tallerken dækket med sølvpapir.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middel varme. Hak skalotteløg fint. Steg skalotteløg og timian [2 stilke | 4 stilke] i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt rødvinssauce, vand* [3 spsk | 5 spsk] og et stort nip peber*, og rør rundt indtil gennemvarmet. Tilsæt kødsaft fra bøfferne, og smag til med salt* og peber*. Fjern timian fra panden.
Anret pastinakmos, bøffer og bønner på tallerkener. Øs rødvinssauce over. Top med frisk timian.