Angus Striploin
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Angus Striploin

Angus Striploin

med rødvinssauce & pastinakmos

Frem med det fineste porcelæn, i aften byder vi nemlig på en luksus ret, perfekt til en festlig lørdag aften. Hovedrollen er selvfølgelig supermør, perfekt stegt striploin steak. Er i trætte af bønner i bacon-svøb? Så prøver vi noget nyt og svøber bønnerne med prosciutto i stedet for. Kartoffelmosen ligner måske almindeligt kartoffelmos - men den indeholder også pastinak, hvilket giver en helt ny dimension til mosen. Til sidst topper vi med rødvinssauce med skalotteløg og timian. Lad festen starte!

Allergener:
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

60 g

Rødvinssauce

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Pastinak

500 g

Kartofler

1 stk

Skalotteløg

1 pose

Timian

300 g

Grønne bønner

25 g

Prosciutto

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Vand (trin 5)

2 spsk

Mælk (trin 2)

efter behov

Smør (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)701 kcal
Energi (kJ)2931 kJ
Fedt28.24 g
Mættet fedt11.3 g
Kulhydrat69.22 g
Sukker14.1 g
Protein44.63 g
Salt1.4 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag bønner
1

Tag bøffer ud af køleskabet. Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skyl bønner under koldt vand* i en si. Halver prosciutto [1/2 pakke, 2P] på langs, og rul en skive rundt om 6-8 bønner, og læg på en bageplade med bagepapir. Fortsæt med resterende bønner, og dryp med en smule olivenolie*. Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil er møre.

Lav kartoffelmos
2

Skræl kartofler og pastinak, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk], en stor klat smør* og et nip salt*, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg for at holde på varmen.

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme, når kartoflerne har 10 min tilbage. Krydr bøffer med et nip salt* og peber*, og steg i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min hvis du vil have bøfferne mere stegt. VIGTIGT: Når bøfferne er brunede, er det sikkert at spise dem. Lad bøfferne hvile nogle minutter på en tallerken dækket med sølvpapir.

Steg løg
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middel varme. Hak skalotteløg fint. Steg skalotteløg og timian [2 stilke | 4 stilke] i 2-3 min, eller indtil bløde.

Lav sauce
5

Tilsæt rødvinssauce, vand* [3 spsk | 5 spsk] og et stort nip peber*, og rør rundt indtil gennemvarmet. Tilsæt kødsaft fra bøfferne, og smag til med salt* og peber*. Fjern timian fra panden.

Server
6

Anret pastinakmos, bøffer og bønner på tallerkener. Øs rødvinssauce over. Top med frisk timian.