
Angus Striploin
med nordisk chimichurri & kartoffelsalat
Lad venner og familie samles ved grillen, og lad alle hjælpe med at forberede aftenens enkle, men samtidig vidunderligt lækre menu. Den fint marmorerede striploin steak er en mør og saftig topscorer på grillen, og skal kun have et par minutter på hver side! Et farverigt tilbehør til grillkødet er vores skønne salat med grillede ferskner, radiser og salatost. Vi serverer alle disse grillede lækkerier med kogte kartofler med smør og purløg, og en nordisk chimichurri, som er en super velsmagende sauce, der både er sød, sur og salt og indeholder masser af friske urter!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Angus Striploin
400 g
Små kartofler
1 stk
Fersken
1 pose
Bredbladet persille
1 pose
Purløg
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron, økologisk
60 g
Blandet salat
62.5 g
Radiser
100 g
Græsk salatost
Ikke inkluderet i din måltidskasse
efter behov
Smør (trin 1)
0.3 dl
Vand (trin 3)
efter behov
Sukker (trin 3)
2 spsk
Olivenolie (trin 3)
Fremgangsmåde
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt* og peber*. Tænd ovnen på 210°C/190°C varmluft (hvis du ikke skal grille). Bring en gryde med letsaltet vand* og kartofler (uskrællet) i kog. Kog i 15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt en klat smør*. Krydr med et nip salt* og peber*, og stil til side med låg på, for at holde på varmen.
Fjern sten fra fersken, og skær i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 10 min. GRILL: Halver ferskenen, og grill på middel varme i 4-5 min.
Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak persille og purløg fint. Bland hvidløg, persille, olivenolie* [2 spsk | 3 spsk], vand* [2 spsk | 3 spsk], et stort skvæt citronsaft, et nip sukker* og halvdelen af purløg i en lille skål. Rør godt rundt, og smag til med salt* og peber*. GRILL: Halver citron, og grill i 4 min inden du presser saften ud.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Sænk til middelhøj varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Lad hvile på en tallerken i 5 min. GRILL: Grill bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel/lav varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.
Skær radiser [1/2 pose, 2P] i kvarte. Skær fersken i 2 cm tern (hvis grillet). Skær salatost i 1 cm tern. Bland salat, fersken, radiser og salatost i en stor skål. Tilsæt et skvæt citronsaft, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber*, og rør godt rundt. Bland resterende purløg med kogte kartofler.
Anret bøffer, ferskensalat og kartofler på tallerkener. Øs chimichurri og kødsaft fra tallerkenen over bøfferne.