
Andebryst á l’orange er en fantastisk velsmagende ret og noget nemmere at lave end en hel and. Vi steger andebryst, og samtidig laver vi en blød mos med kartofler og pastinak. Vi laver også en frisk salat med valnødder, citron og syltet skalloteløg. Vi topper vores and med en vidunderlig appelsinsauce med timian og rødvin.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
340 g
Andebryst, sous vide
1 stk
Appelsin
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder: Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
500 g
Kartofler
60 g
Blandet salat
20 g
Valnødder
(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)
1 stk
Løg
½ stk
Citrusfrugt
1 stk
Pastinak
1 pose
Timian
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Sukker (trin 2)
½ dl
Vand (trin 5)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
1 spsk
Smør (trin 5)

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Tag andebryst ud af køleskabet, og krydr med salt.
Skræl kartoffel og pastinak, og skær i 2 cm tern.
Kog kartofler og pastinak i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel. Stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.

Skær skalotteløg i tynde skiver.
Halver citron [1/2 stk, 2P].
Skyl salat.
Bland skalotteløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sukker [1/4 tsk | 1/2 tsk] og citronsaft [1 spsk | 2 spsk] i en stor skål.

Placer andebryst med skindsiden nedad i en stegepande på middelhøj varme, og steg i 7-8 min, eller indtil gylden og sprød.
Vend andebryst, og steg videre i 3 min.
Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir.

Imens, skræl appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1 cm tern.
Pluk timian [2 stilke | 4 stilke].
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Tilsæt timian og appelsin, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt rødvinssauce og vand [1/2 dl | 1 dl], og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Vend olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk], salat og valnødder i skålen med skalotteløg lige inden servering.

Skær andebryst i tynde skiver.
Anret andebryst, kartofler og salat på tallerkener.
Top med appelsinsauce.