Gem denne ret til en dag, hvor I virkelig er sultne, for her byder vi nemlig på et yderst solidt måltid, som hurtigt vil tilfredsstille jeres sult. Vi frister med amerikansk chorizo-biksemad med peberfrugt, tomater, ovnbagte kartofler, spinat, hvidløg og Worcestershire sauce. Lækkert tilbehør er karamelliserede løg og urtedressing med persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
200 g
Chorizo-pølse
(Indeholder Mælk)
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Bredbladet persille
1 stk
Løg
125 g
Cherrytomater
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
12 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Worcestershire sauce
(Indeholder Soja, Gluten, Byg, Sennep)
½ stk
Lime
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær peberfrugt i 2 cm tern og løg i tynde, halve skiver.
Hak persille og hvidløg fint.
Skær chorizo i 1 cm skiver og lime [1/2 stk, 2P] i både.
Skyl spinat.
Bland yoghurt, halvdelen af persille, et skvæt limesaft og et nip salt og peber i en lille skål.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt balsamico, sukker [1 tsk | 2 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt, og lad simre i 7-8 min, eller indtil karamelliseret.
Overfør til en lille skål.
Imens, opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en anden stegepande på middelhøj varme.
Steg chorizo, peberfrugt og cherrytomater med salt [1/2 tsk | 1 tsk ] i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt hvidløg og worcestershire sauce, og lad simre i 4-5 min.
Tilsæt bagte kartofler og spinat, og vend sammen.
Anret biksemad i dybe tallerkener.
Top med løg.
Drys med resterende persille.
Server med urtedressing.